LIGE NU:

Arbejde og fritid smelter sammen når Margaretha hjælper unge frederikshavnere godt på vej

I sit arbejde hjælper hun unge godt på vej - og i sin fritid kobler hun unge sammen med frivillige mentorer. Nu er hun nomineret til Årets Nordjyde.

Klik på en af de nominerede for at se deres portræt


Man kan gøre sit arbejde - og så kan man gøre sit arbejde, som Margaretha Cedergreen gør det.

Den 61-årige vendelbo formår nemlig, gennem sit arbejde i Ungeenheden i Frederikshavn Kommune, at hjælpe så meget og efterlade så permanente aftryk, at hun nu er nomineret til Årets Nordjyde.

Hun har en evne til at spotte udsatte unge - og til at koble dem sammen med de rigtige mennesker, så de kan komme på rette vej.

- Jeg synes, det er fedt at mærke, når det går nogle andre godt. Og jeg har det også godt med, hvis man har fået øje på, at man kan sætte nogle andre i spil, fortæller hun selv om sit arbejde hos kommunen.

Sådan stemmer du på Margaretha

- Hun tager de mange ekstra skridt

Tobas Lykkegaard er et rigtig godt eksempel på, at Margaretha er noget helt særligt. Da han faldt ud af skolen og efterfølgende brugte det meste af dagen på at sove, var det Margaretha, der fik ham samlet op. Nu er han godt igang med et højskoleophold efter Margaretha fik ideen.

- Hun tager de mange ekstra skridt for at sørge for, at dem hun arbejder med, os unge, får det bedst muligt - og får den hjælp vi har behov for, for at komme videre i hverdagen, fortæller han inden han sammen med TV2 Nord besøger Margaretha på hendes arbejdsplads, afbryder et møde og overrasker hende med beskeden om, at hun er en af de fem nominerede til Årets Nordjyde.

 
 
Foto: Daniel Mikkelsen

- Gør en kæmpe forskel

Margaretha Cedergreen er en af fem nominerede til Årets Nordjyde, udvalgt blandt over 100 indstillede af vores dommertrio Pia Schnoor, Mads Justesen og Sisse Fisker. De var ikke i tvivl om, at Margaretha Cedergreen fortjener det skulderklap, det er at blive nomineret.

- Hun er en person, som hælper nogle af de unge mennesker, der har allermest behov for det. Og det er dem, vi skal huske at give en særligt anerkendende tak, for det kan jo være vanskeligt at finde ud af, hvad hver enkelt ung har brug for, lyder det blandt andet fra Mads Justesen der følges op af Sisse Fisker:

- Sådan en kvinde som Margaretha gør jo en kæmpe forskel i sit lokalområde - og sørger for at nogle unge, som måske har opgivet skolen og en uddannelse, lige pludselig kan se, at der er en vej.

 
 
Foto: Daniel Mikkelsen

Startede frivillig mentorordning

Margaretha bruger al sin arbejdstid på at hjælpe unge med at finde en vej - og i en stor del af hendes fritid har hun faktisk samme mål for øje. Blandt andet fordi, hun ser, hvor meget unge mennesker faktisk indeholder:

- Jeg synes, de kommer med så meget, har så meget i sig, har så meget fantasi. Jeg er imponeret over unge mennesker, og det er sådan set uanset, hvor mange ressourcer de har, så synes jeg, vi kan få øje på noget hele tiden, og det, synes jeg, er så fedt. Jeg elsker det, de kommer med, lyder det fra Margaretha Cedergreen.

For otte år siden fik Margaretha Cedergreen ideen til et mentorkorps, hvor frivillige stiller sig til rådighed for at støtte unge - og i dag står 40 frivillige så klar til at give en hjælpende hånd. Og Margaretha står klar til at skabe det rigtige match.

- Jeg får et kick ud af, hvis jeg får hulpet en ung sammen med en frivillig og kan tænke 'Yes, det kan gøre noget godt det her'. Der er en, der vil hjælpe, og der er en, der har brug for en hånd i ryggen. Sådan nogle ting giver et kick.

Og selvom hun er fyldt 61 år, har hun stadig masser af lyst til arbedet med unge i Frederikshavn og omegn.

- Jeg går nok på pension engang, kunne jeg forestille mig. men det er kke noget, jeg går og tænker på.

290321 FO Klitsag i Skagen - Sønder Strand

play Klit-sag fra Skagen fortsætter: Kommunen kræver erstatning

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

PH 100521 IN Restauratører mangler arbejdskraft Still

play Teststeder opsluger ung arbejdskraft: - Nogle restaurationer er desperate

20210510-143629-4-1920x1280we

play Fokus: Nordjysk uenighed om skrottede vacciner

290321 FO Klitsag i Skagen - Sønder Strand

play Klit-sag fra Skagen fortsætter: Kommunen kræver erstatning

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

PH 100521 IN Restauratører mangler arbejdskraft Still

play Teststeder opsluger ung arbejdskraft: - Nogle restaurationer er desperate

Til forsiden

Til forsiden