Seneste nyt:

Arrangementer aflyst på stribe: Nu er der godt nyt til kulturhungrende skagboere

Verdensballetten og Skagen Festival er taget af plakaten på grund af coronavirus. Nu er lokale kulturelle kræfter gået sammen om en sommerkoncert som erstatning.

Smukke toner og balletdansere i verdensklasse. Folkemusik og fadøl på havnen. Verdensballetten og Skagen Festival plejer at trække gæster til fra nær og fjern, men i år er intet, som det plejer at være.

Coronapandemien har betydet, at et utal af arrangementer er blevet aflyst eller udskudt.

Nu er der godt nyt til dem, der savner kultur på toppen af Danmark. Engklitten i Gl. Skagen bliver snart scene for en stor koncert, hvor nogle af de kunstnere, der skulle have optrådt ved Skagen Festival og Verdensballetten, kommer og optræder.

- Det er ikke Verdensballetten, det er ikke Skagen Festival, og det er ikke Sankthansbål. Det er lidt af det hele, så der er noget til os, der hungrer efter kultur i Skagen, siger operasanger Jens-Christian Wandt, der er en af arrangørerne bag koncerten, der har navnet ”Lyse Nætter”.

Fest med coronatiltag

Arrangørerne må samle 500 personer til koncerten inklusiv balletdansere, skuespillere og musikere.

Gæsterne skal sidde ned på bestemte pladser, der er ingen pause, og der bliver ikke serveret noget ved koncerten.

- Folk må gerne tage en flaske rose med selv og sidde og drikke et glas vin. Det håber vi, de gør, for vi vil gerne have lidt fest ud af det. Men koncerten skal være hundrede procent sikker i forhold til covid-19, siger Jens Christian Wandt.

Koncerten finder sted mandag 13. juli og tirsdag 14 juli. Blandt kunstnerne er sangeren Carl Emil Petersen, den kongelige solodanser Ida Praetorius og skuespiller Preben Kristensen.