Seneste nyt:

Bådmand om stormvejr: - Alle er ekstra klar på sådan en dag

Stormvejret raser i Nordjylland. På Redningsstation Hirtshals er de forberedt på de udfordringer, det vilde vejr kan medføre.

Den luftige, hvide havskum flyver langs havnen og omklamrer sig til enhver fast grund. Havets bølger kaster sig i takt med vindens slag.

Det er tydeligt, at stormen for alvor har taget fat i Nordjylland, og det kan de også mærke på Redningsstation Hirtshals.

- Vi er ekstra agtpågivende på sådan en dag, siger Søren Rønn, der er bådmand på Redningsstation Hirtshals.

Redningsstation Hirtshals dækket i havskum.
Redningsstation Hirtshals dækket i havskum.
Foto: Emma Fjordbak / TV2 Nord

Stormen driller 

Sidst der blev registreret storm i Danmark var 29. marts sidste år, hvor der blev målt 24,9 meter per sekund i middelvind. Torsdag er stormen så tilbage. 

I formiddags kulminerede vinden i Hirtshals, hvor der blev målt vindstød på 30,7 meter per sekund og middelvind på 24,3 meter per sekund.

På redningsstationen sidder Søren Rønn klar bag computerskærmene. Ud fra sit vindue kan han med egne øjne se, hvordan stormen raserer Hirtshals Havn, mens han på sin computer kan holde øje med vindhastighed, vindretning og trafikken til søs.

- Den kraftige vind kan især være en udfordring for skibene, så det er noget af det, vi er særligt opmærksomme på, når vi sidder her, siger han.

Ekstra opmærksomhed

Stormen har blandt andet resulteret i, at færgesejladsen er indstillet i Hirtshals. Men det er ikke kun de store skibe, der kommer i udfordringer i stormvejret. Tidligere på dagen var Søren Rønn ude for at hjælpe en lille jolle.

- Jollen havde rykket sig løs i havnen. Så der måtte vi jo være hurtige og redde den, siger han.

Søren Rønn kan både overvåge søfarten og vejrforholdene fra sin plads.
Søren Rønn kan både overvåge søfarten og vejrforholdene fra sin plads.
Foto: Emma Fjordbak / TV2 Nord

Der er kun fire fastansatte på redningsstationen. Og på dage som denne er alle mand klar.

- Vi ved godt, at der kan ske ting, så vi har alle slået redningstelefonen over på vores egne mobiler, så vi er klar, siger han. 

Og forhåbentlig kan Søren Rønn og kollegerne få lov til at slappe lidt mere af senere i eftermiddag, for ifølge DMI vil den kraftige vind aftage efter klokken 17.

Du kan se TV2 Nords indslag om Søren Rønn og Redningsstation Hirtshals her: