Foto: Michael Kragmann

Bidt af rosetter: Fra hobby til fuldtidsarbejde

I Frederikshavn er Betina Larsen på fjerde år i sin roset-produktion, og virksomheden har kæmpe succes.

Hvad der startede som en fritidsinteresse er nu blevet til levebrød for Betina Larsen i Frederikshavn.

Hun har i fire år produceret håndlavede rosetter til sine kunder. Her i efterårsferien er hendes virksomhed BR Roset i gang med at få årets sidste store ordre til Dansk Kennelklub sendt afsted.

BR Roset skal være klar med 3000 rosetter til en stor hundeudstilling i Herning. 

- Vi er cirka halvvejs, men vi er selvfølgelig længere end det. Alle hovederne er lavet og haler er klippet, og der er lavet badge og forskellige delopgaver til rosetterne, så det lyder værre, end det er, så vi skal nok blive færdige, siger Betina Larsen, der ejer BR Roset.  

Siden august 2012 har Betina Larsen lavet rosetter til alt fra hundeudstillinger til bordkort ved konfirmationer. 

Efterspørgslen på de hjemmelavede rosetter er blevet endnu større det seneste år, hvor omsætningen er vokset med 46 procent.

02:12 Luk video

Virksomheden startede dengang Betina Larsens familie avlede langhårede marsvin. Marsvinene kom på udstillinger, hvor de kunne vinde rosetter som præmie. Dengang blev hun træt af de rosetter, de vandt, og hun valgte derfor selv at lave rosetter, som hun ville have dem. 

- Jeg synes, at rosetterne var lidt kedelige på det tidspunkt og meget ens. Det var tit de samme, man vandt fra gang til gang, og de var tit sådan rød og hvid eller blå og hvid. Så jeg tænkte, man kunne gøre det lidt mere spændende, siger Betina Larsen.