Lars Hansen fik idéen til at sælge personlige sten til gågaden i Frederikshavn. Foto: Hans-Christian Lauritzen

En personlig sten koster 750 kroner og kan indeholde 24 tegn. Foto: Hans-Christian Lauritzen

1 af 2

Bliv udødeliggjort på sten

Støt og køb din personlige sten i gågaden i Frederikshavn.

Som det formentlig første sted i Danmark, tilbyder Frederikshavn nu en personlig brosten i byens gågade. Her kan man nu i bedste amerikansk stil blive udødeliggjort og samtidig støtte det lokale handelsliv i fremtiden. Den lokale erhvervsdrivende, Lars Hansen, der er indehaver af Lædermagasinet i Frederikshavn, er bagmand.

Hvis vi gerne vil have en rigtig flot gågade bagefter, der også er fuld af liv, ja men så er vi nødt til at gøre et eller andet. Det her er så en af måderne, til at vi kan få fortalt hele verden, at det er et super dejligt sted, vi har heroppe.

Lars Hansen, indehaver af Lædermagasinet i Frederikshavn.

- Idéen kom i starten af coronakrisen, hvor jeg kunne se, at der var allerede nogen, der lukkede her i byen. Vi ville rigtig gerne se, om vi kunne samle nogle penge ind til at markedsføre byen også fremadrettet, siger Lars Hansen til TV2 Nord.

I dag blev der sat 1.000 såkaldte chaussesten til salg. For 750 kroner kan man købe en personlig sten med plads til 24 bogstaver eller tal. Overskuddet skal gå til at markedsføre Frederikshavns butikker og erhvervsliv i fremtiden. Når gågaden er blevet renoveret og coronakrisen overstået.

- Hvis vi gerne vil have en rigtig flot gågade bagefter, der også er fuld af liv, ja men så er vi nødt til at gøre et eller andet. Det her er så en af måderne, til at vi kan få fortalt hele verden, at det er et super dejligt sted, vi har heroppe, påpeger Lars Hansen.

Handelschefen i Frederikshavn købte straks ideen om at købe sin egen sten. Fem dage senere havde kommunen sagt god for, at de sten, der snart skal lægges for at renovere gågaden i Frederikshavn, måtte sælges.

- Det er en fantastisk idé, Lars han har fået. Den er også inspireret fra det store udland, USA, men vi kan det også her i Frederikshavn. Det bliver et samlingssted fremadrettet tænker jeg, hvor flere skal ned og mødes ved deres sten nede i gågaden, siger handelschef Dan Kobberup til TV2 Nord.

Læs også Video: Martin fik besøg af storken i marken og den kommer snart igen

Man må selv bestemme, hvad der skal stå på ens sten. Det kan være alt fra citater til et familienavn. Al tekst skal dog godkendes først.

- Jeg har i hvert fald ja hatten på, og jeg er åben for næsten hvad som helst. Vi er en gruppe, som kigger listen i gennem, og så kan der være nogle enkelte, som er for kreative, så må vi kontakte dem, smiler Dan Kobberup.

Der er 1.000 sten til salg og midt på onsdag eftermiddag var de første 130 solgt. Idémanden håber de personlige sten kan indbringe over en halv million kroner.

- De skal bruges til at markedsføre byen. Gør noget godt for frederikshavnerne, siger Lars Hansen

De personlige sten bliver sat ned i gågaden i løbet af efteråret, og bliver præsenteret, når hele renoveringen er færdig til november. Alle sten kommer til at ligge i krydset mellem gågaden og Thomas Bergs Gade.

02:42

VIDEO: Hør mere om den anderledes idé.

Luk video