LIGE NU:

Børnenes dag ved VM-kval i floorball

Det var børnenes dag i dag ved VM-kvalifikationsturneringen i floorball Frederikshavn. 900 børn fra kommunens skoler spillede med i en turnering. Formålet var at give børnene en god sportsoplevelse.

Hold 4.d fra Torslev Skole i Østervrå gør klar til floorballkamp i Arena Nord. De er et af de 109 hold, som er med i turneringen, der er for alle skoler i Frederikshavn Kommune.

- Jeg synes, det er sjovt, siger Victor Sørensen fra hold 4.d.

I alt 900 børn spiller med, og 600 er med som tilskuere til at bakke op. På sidelinjen følger Frederikshavn Kommunes fritidskonsulent Søren Frederiksen de mange kampe. Han er selv aktiv i floorballklubben i Frederikshavn. 

- Jeg får kuldegysninger, når jeg ser så mange børn løbe rundt og spille floorball og have det sjovt, siger han. 

Det er floorballklubberne i Frederikshavn, Strandby og Sæby, som er arrangører af turneringen. 
Ingen af drengene på holdet fra Østervrå spiller normalt floorball.

- Det er rimelig nemt at spille, siger Victor Sørensen fra hold 4.d.

Holdet vandt deres første kamp. I kamp nummer to går det ikke helt så let. De taber 2-0, men det bekymrer ikke drengene bagefter.

- Vi tabte, men det var sjovt, siger Nicklas Christensen. 

Og netop den gode oplevelser er vigtig. Det mener fritidskonsulenten.

- Det, at børnene i skolen mødes på tværs af kommunen, er en fantastisk ting, siger Søren Frederiksen. 

For de tre klubber i Frederikshavn Kommune er dagens event en god mulighed til at give børnene et indblik i spillet, så der kan komme endnu flere medlemmer til de tre klubber. 

Medlemstallet på landsplan er de seneste 10 år vokset fra 5.144 til 9.345. Også i Nordjylland kommer der flere spillere til. Her er der 1.608 medlemmer i de klubber. For bare 5 år siden var det tal nede på 930. 

- Nordjylland er vores vækstmotor. Klubberne gør et rigtig godt stykke arbejde, og der kommer flere klubber til. Klubberne har også en god organisation til at håndtere medlemsfremgangen, siger formanden for Floorball Danmark, Carsten Nymand Provstgaard. 

Udover spillet på banen, så fik de mange børn også mulighed for at se floorball på topniveau, da der i Frederikshavn spilles VM-kvalifikationsturnering for herrer. Her spiller det danske landshold med. Kampene i turneringen fortsætter til og med søndag.