Foto: Daniel Mikkelsen TV2/Nord

Borgmester appellerer til borgerne: - Situationen er alvorlig i Frederikshavn

Borgerne i Frederikshavn Kommune opfordres til at gøre endnu mere for at undgå smitte med coronavirus, efter at kommunen oplever et stigende smittetryk, og nu er i rød zone.

Frederikshavn Kommune er kommet i den såkaldte røde zone, når det gælder smittetrykket med coronavirus.

Det får kommunens borgmester, Birgit S. Hansen (S), til at komme med en indtrængende appel til kommunens borgere om, at de skal hjælpe hinanden med at få smitten under kontrol.

- Tallene for kommunen, når det gælder antal smittede per indbygger, er så høje nu, at Styrelsen for Patientsikkerhed har kontaktet os og spurgt, om vi har styr på situationen, og hvad vi gør for at gå foran, for situationen er alvorlig i Frederikshavn Kommune, forklarer Birgit S. Hansen.

Hun forklarer, at der er det finurlige ved situationen i Frederikshavn Kommune, at det stigende smittetryk ikke kan isoleres til en bestemt gruppe eller lokalitet. Derimod er der en bred geografisk og aldersmæssig spredning af de smittede, hvilket gør det svært at målrette indsatsen.

Vi vil nødig derhen som Odense og København og Vestegnskommunerne, så vi vil hellere gøre som Aarhus og hjælpe hinanden.

Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune

- Det gør, at vi forsøger at ramme mere bredt med vores appel om blandt andet at spritte af og holde afstand og eventuelt aflyse arrangementer. Og det har allerede haft en effekt. For eksempel har Frederikshavn Teaterforening aflyst en forestilling på søndag, og erhvervsrådet har aflyst et erhvervsnetværksmøde, hvor der plejer at komme flere hundrede. Og alt det siger vi jo tak for, siger Birgit S. Hansen, som beder borgerne om at se indad og være med i en samlet holdindsats på tværs af hele kommunen for at forhindre smitten i at sprede sig yderligere.

- Vi så jo i Aarhus, at det gik der et par uger, så fik de styr på det. Vi vil nødig derhen som Odense og København og Vestegnskommunerne, så vi vil hellere gøre som Aarhus og hjælpe hinanden, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Birgit S. Hansens appel til borgerne i Frederikshavn Kommune:

Kære alle

Vi har brug for jeres hjælp. Vores situation i Frederikshavn Kommune i forhold til coronavirus er desværre alvorlig. 

Vi ser flere nysmittede hver eneste dag og vores smittetryk stiger. Styrelsen for Patientsikkerhed fortæller os, at der er en bred geografisk og aldersmæssig spredning af de smittede, hvilket gør det svært at sætte helt målrettet ind.

Det betyder, at vi skal arbejde bredt. Vi ved, at I gør jeres for at gøre en forskel: I spritter af, I holder jer hjemme ved sygdom, I holder afstand og I bliver testet.

Men vi vil bede jer om at gøre endnu mere. For vi har brug for hjælp til at bryde smittekæderne. Vi vil bede jer om at se indad og være med i en samlet holdindsats på tværs af hele kommunen. Overvej at aflyse arrangementer, overvej at udskyde møder og overvej, hvad I specifikt kan gøre for at mindske smittespredningen.

Hjælp os med at bremse smitten, kære samfund. Vi har brug for jer.