00:38

IMS Service indgav fredag konkursbegæring. Frederikshavn Kommune sikrer de berørte borgere hjælp.

1 af 2

Borgmester: Ingen bliver glemt

Beredskabet i Frederikshavn Kommune arbejder tæt sammen med IMS Service om at sikre plejekrævende borgere hjælp øjeblikkeligt.

Borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit Stenbak Hansen, lover, at ingen borgere bliver glemt efter konkursen i IMS Service. 

- Vi arbejder lige nu tæt sammen med personalet i IMS for at sikre, at de, der skal have personlig pleje, får det, siger Birgit Stenbak Hansen (S). 

Hun beklager konkursen og forsikrer, at kommunen står klar til at løfte opgaven. 

- Det er altid trist, når firmaer går konkurs. Vores folk i Sundhed og Pleje arbejder på højtryk, men kommunens folk er klar til at løse opgaverne i weekenden, forsikrer borgmesteren. 

De berørte borgere vil hurtigst muligt blive kontaktet af Frederikshavn Kommune angående deres mulighed for frit leverandørvalg. 

For at sikre, at alle borgere fortsat modtager den hjælp og pleje, de er visiteret til, vil den kommunale hjemmepleje træde til med øjeblikkelig virkning. Borgere med personlige pleje vil blive prioriteret, skriver kommunen i en pressemeddelelse. 

- Nu rykker vi sammen i bussen, og kommunens ansatte overtage plejeopgaverne med det samme. Kommunen står som backup for de private aktører, og jeg lover, at ingen borgere bliver efterladt, siger hun. 

Konkursen vil berøre i alt 328 borgere heraf 104 med personlig pleje.