Foto: Anders Hestbek

Cellist cykler Danmark rundt

Musikeren Ida Riegels har taget turen fra København til Skagen på cykel med sin cello på ryggen. Undervejs har hun spillet koncerter i hele landet.

Cellisten Ida Riegels har været på farten i 30 dage med sin cello rundt i hele Danmark. Men hun har valgt et alternativt transportmiddel til de lange strækninger. Ida Riegels har nemlig taget turen på cykel med sin cello på ryggen.

På de 30 dage har hun nået at spille 40 koncerter i hele landet. Nu er turen nået til toppen af Danmark, som også er sidste stop på turneen.

- Jeg har oplevet, at musikken var forskellig fra koncert til koncert. Selvom det har været samme stykke, så har det været meget afhængigt af, hvordan var det sted, jeg spillede, og hvordan var de mennesker, der lyttede. På den måde har det været meget inspirerende, fortæller hun.

Følelse af fællesskab

Det er ikke nyt for Ida Riegels at cykle til koncerter. Hun har tidligere cyklet dobbelt så langt, da hun i 2018 cyklede 1000 kilometer langs Rhinen. Også her foregik det med celloen på ryggen og koncerter langs med turen.

Derudover har hun turneret over hele verden. Gennem cellokoncerterne, håber Ida Riegels på, at hun kan skabe en samhørighed med publikum:

- Jeg tror, den bidrager til en følelse af fællesskab. Vi er sammen om at have en kunstoplevelse sammen, og vi er for eksempel sammen om at nyde en regnvejrsdag i en kirke, siger hun.

01:43

Ida Riegels har cyklet fra København til Skagen og spillet 40 koncerter på vejen.

Luk video