Seneste nyt:

Corona koster genbrugsbutik livet i Frederikshavn

Dansk Folkehjælps genbrugsbutik i Frederikshavn har fredag haft sidste åbningsdag.

Corona har medført en del ændringer i dagens samfund, og nu har pandemien fået store konsekvenser for den lille Dansk Folkehjælp-genbrugsbutik i Frederikshavn. Butikkens økonomi og drift står ikke til at redde, og butikken må derfor lukke. 

- Vi lukker butikken, fordi den giver underskud, og det kan vi ikke blive ved med at holde til. Coronaen har jo ikke gjort det bedre, for vi har jo været nødsaget til at holde butikken lukket, siger Henning Olsen, som er kasserer i Dansk Folkehjælp. 

En af årsagerne til, at genbrugsbutikkens økonomi ikke kan reddes efter corona, er ifølge Henning Olsen, mangel på hjælp fra regeringens side.

- Det var jo ikke sådan, at genbrugsbutikkerne fik en hjælpepakke. Så den store regning ligger og venter på os, siger han. 

quote Det er trist også for kollegerne i butikken, for hvad skal vi så lave? Det har været en livsnerve og et netværk, der har været vigtigt for kvinder, som ikke går på arbejde mere

Brita Køpke Andersen, leder af Dansk Folkehjælps genbrugsbutik i Frederikshavn

Overskuddet fra Dansk Folkehjælps genbrugsbutikker går blandt andet til fattige børn, hvis familier har brug for ekstra  økonomisk støtte til lidt sjov og hygge som julehjælp, fritidsaktiviteter og ferieophold. 

Lukningen af butikken i Frederikshavn kan have indflydelse på hjælpen. Dansk Folkehjælp har dog lagt en plan for, hvordan de skal gribe det hele an. 


- Vi har et godt erhvervspanel, som er gode til at samle penge ind. 1. december går de i gang med at samle penge ind ved at ringe rundt. De plejer at være rigtig dygtige til det i  erhvervslivet. Organisationerne er også flinke til at støtte op omkring vores aktiviteter, siger Henning Olsen. 

Udover at butikken har været til hjælp for sårbare og udsatte familier, har den også haft en betydning for de ansatte, som har brugt mange frivillige timer på at få den til at køre rundt. 

- Det er trist også for kollegerne i butikken, for hvad skal vi så lave? Det har været en livsnerve og et netværk, der har været vigtigt for kvinder, som ikke går på arbejde mere, så det er trist, at vi er nødt til at lukke, siger Brita Køpke Andersen, som er leder af genbrugsbutikken.