LIGE NU:

Corona stopper ikke skolepatruljen

Selv om skolen er lukket for de ældste elever på grund af corona-situationen, så møder elever fra 7. klasse på Strandby Skole op ved skolen hver morgen klokken halv 8.

Eleverne har trods nedlukningen valgt at stå skolepatruje hver morgen, så inden deres egen undervisning begynder online, cykler de hen på skolen for at være skolepatrulje.

- Det er fordi, at jeg gerne vil hjælpe børnene med at komme over vejen, siger Esther Bay Breson Kyhe fra 7. klasse på Strandby Skole.

Sammen med veninden Laura Faldt er hun blandt de elever i klassen, som mandag morgen møder ind og trækker i den gule skolepatruljevest.

- Det er en god følelse at hjælpe de små børn over vejen, så man får dem sikkert i skole, siger Laura Faldt.

Elever bød sig til

Da skolen efter mange ugers nedlukning åbnede igen efter påske, måtte eleverne fra 6.-9. klasse blive hjemme og fortsætte undervisningen online, og det betød, at man manglede eleverne til skolepatruljen, men eleverne meldte sig hurtigt til at genoptage den opgave, selv om de ikke må komme ind på skolen.

Hold afstand. Sådan lyder opfordringen de yngste cyklister.
Hold afstand. Sådan lyder opfordringen de yngste cyklister.
Foto: Jesper Christiansen

- Selv om eleverne ikke er så gamle, så viser de stort samfundssind i den her tid, og de giver deres yngre skolekammerater en hånd, så de kan komme sikkert over vejen, siger skolepatruljeinstruktør på Strandby Skole, Claus Jensen.

Skolepatruljen har således været i gang siden skole åbnede igen, og de sørger at eleverne kommer sikkert over vejen, og at det sker med tilpas afstand.

- Vi har sat et skilt op med hold afstand, og på vejen har vi lavet gule streger med to meter i mellem, forklarer Esther Bay Breson Kyhe.

Stregerne og skiltet skal sørge for at de unge cyklister holder tilpas afstand til både skolepatruljen og hinanden, når de krydser vejen.