LIGE NU:

Dan fik kræft for to år siden: Nu knækker han cancer

Der blev afholdt Knæk Cancer-løb i Sæby lørdag. Arrangøreren har selv haft kræft tæt på livet og vil rejse penge, der kan hjælpe andre.

I 2018 fik den nu 61-årige Dan Højgaard Kristensen konstateret modermærkekræft. Og det blev starten på et tre måneders langt forløb i sundhedsvæsnet. 

- Efter jeg fik konstateret kræft stod den på kræftpakke, operation og så videre. Alt hvad det nu indebærer, siger Dan Højgaard Kristensen.

Men efter han bev erklæret kræftfri, ville han gerne sige tak for livet. Og for den ihærdige fritidsløber, var der kun en måde at gøre det på. Han ville arrangere et løb i den gode sags tjeneste. Det var faktisk på sin første maraton efter operationen, at han fik ideen til dagens Knæk Cancer-løb i Sæby.

- At løbe maraton et sted som der var stort, men det var vildt, at man tre måneder forinden var dømt halvvejs ude på grund af kræften, siger han.

quote Jeg er super tilfreds. Folk kommer og siger ’skidegodt, skidegodt’

Dan Højgaard Kristensen, løbsarrangør, tidligere kræftpatient

Stor opbakning til dagens løb

Og opbakningen til Dans Knæk Cancer-løb fejler da heller ikke noget. Man kan starte fire forskellige steder rundt om i Sæby, og der er tilmeldt 130 løbere. En af dem er Lars Høst. Han er afdelingsdirektør i Sparekassen Vendsyssel, der ligger i  Sæby.

- Jeg har en kone, der er syg af kræft, og derfor støtter jeg op om det gode formål, siger han og fortsætter.

- Det betyder meget for både mig og hende, at jeg stiller op og hjælper kampen mod kræft på vej, for det er ikke sjovt at have kræft.

Dan Højgaard Kristensen har fået støtte af op mod 70 forskellige lokale virksomheder, der har hjulpet med alt fra goodiebags til at få løbet afviklet.

De tilmeldte har hver betalt 100 kroner for at være med. Og så må de tage lige så mange runder på den afmærkede rute på 5,3 kilometer, som de orker.

- I forvejen løber vi rigtigt meget. Men at støtte op om Knæk Cancer er et vigtigt formål. Og så var der mulighed for også at have vores børn med, siger Jane Olesen fra Elling.

- Vi har haft familiemedlemmer, vi har mistet til cancer, så det er bare med at støtte op, siger hendes mand, Henning Olesen.

Pengene doneres til TV2s Knæk Cancer show

Og Lars Høst har også en særlig afdeling i tankerne i dagens løb.

- Det er jo altid godt at donere penge til sådan noget her. Jeg håber, nogle af dem går ud til hæmatologisk afdeling i Aalborg, for de gør et kæmpe stort stykke arbejde.

Drømmen om at betale tilbage og sige ’tak for livet’ gik i dag i opfyldelse for Dan Højgaard Kristensen.

- Jeg er super tilfreds. Folk kommer og siger ’skidegodt, skidegodt’. Så det giver et eller andet, siger han.

Og det giver i hvert fald også kroner i kassen. Dan Højgaard Kristensen fik samlet i alt 25.707 kroner ind til kræft. Penge, som officielt bliver doneret til det gode formål under TV2’s store Knæk Cancer-show i aften – lige efter nyhederne her.