DBU-formand kritiserer Frederikshavn Kommune

Kunstgræsbanen i Frederikshavn er alt for hård og ujævn, og kommunen vil ikke bruge flere penge på den. Foto: Kanal Frederikshavn

Dansk Boldspil Union kritiserer Frederikshavn Kommunes beslutning om ikke at investere penge i en tiltrængt modernisering af den eneste kommunalt ejet kunstgræsbane.

- En utrolig dårlig idé, siger Kristian Nørgaard Thomsen.

Han er formand for Region 1, det vil sige de nordjyske fodboldklubber i DBU.

Frederikshavn Kommunes kunstgræsbane, som ligger på FfI's anlæg på Fodboldvej, er fra 2004. Et rådgivningsfirma konkluderer, at banen er alt for hård og ujævn. Den er uegnet til at træne og spille på.

Normalt holder en bane 10 år, så det er logisk, at banen i Frederikshavn er slidt. 

Det vil koste cirka 1,6 millioner kroner at sætte banen i stand. De penge vil Frederikshavn Kommune ikke investere. Det besluttede politikerne i Økonomiudvalget i sidste uge. De håber i stedet, at en eller flere klubber griber bolden, investerer de nødvendige penge og får brugsret over banen.

FfI's formand, Anders Brandt Sørensen, glæder sig trods alt over den beslutning.

- I flere år har kommunens bane været i en ringe forfatning, og det er meget positivt, at der er kommet skred i tingene. Hvad angår kunstgræsbaner, er vi et andet sted i dag, end da banen blev etableret. Derfor vil vi se frem til en god konstruktiv snak om brugen af banen i fremtiden. Ved en mulig overtagelse af den nedslidte bane har vi mulighed for at bringe den op til 2019-standard i fællesskab. Det er jeg sikker på, at vi kan samarbejde med de andre klubber om, siger Anders Brandt Sørensen til Kanal Frederikshavn.

Kristian Nørgaard Thomsen er skuffet over, at Frederikshavn Kommune bare spiller bolden over på klubbernes banehalvdel, for netop Frederikshavn Kommune er dårligst stillet, når det gælder kunstgræsbaner i Nordjylland.

Antal fodboldspillere pr. kunstgræsbane i Nordjylland:

  • Jammerbugt (4 baner) 746
  • Mariagerfjord (3) 940
  • Hjørring (5) 954
  • Rebild (2) 1078
  • Brønderslev (2) 1152
  • Vesthimmerlands (2) 1174
  • Aalborg (11) 1192
  • Frederikshavn (2) 1474

I hele Jylland er Frederikshavn Kommune femte sidst. Kun Aarhus, Randers, Varde og Favrskov er dårligere stillet. Her tæller Samsø, Fanø og Læsø ikke med.

Ser man på antal indbyggere pr. kunstgræsbane, er Frederikshavn Kommune sidst i Jylland med 29.994 indbyggere pr. bane. Der er langt op til næstdårligste kommune i Nordjylland - Aalborg med 19.574 indbyggere pr. kunstgræsbane.

DBU-formanden mener, at statistikken taler for sig selv.

- Frederikshavn Kommune bør finde de penge, der skal til, så der er tre baner i kommunen, som jo skal dække hele området fra Skagen til Voerså, siger Kristian Nørgaard Thomsen.

Lørdag åbner IF Skjold Sæby sin nye kunstgræsbane. Derudover har Bangsbo Freja en kunstgræsbane. Da den kommunale bane har fået det røde kort af rådgivningsfirmaet, er der reelt stadig kun to baner i landets nordligste kommune. Selv med tre baner vil Frederikshavn være den kommune i Nordjylland med flest indbyggere pr. kunstgræsbane.

Forsiden lige nu