Seneste nyt

fra Nordjylland

De skal føre økonomiske presset havn videre

Bestyrelsen for Frederikshavn Havn er igen intakt. Byrådet udpegede onsdag aften fire nye bestyrelsensmedlemmer. De erstatter de fire eksterne medlemmer af bestyrelsen, som trak sig i september.

Uenighed om den fremtidige strategi fik i september formand for Frederikshavn Havns bestyrelse Bo Uggerhøj til at trække sig sammen med næstformand Lars Karlsson. Få dage efter forlod og Lotte Rosenberg og Leif Pedersen deres poster.

Siden har Frederikshavn Havn sammen med ejeren af havnen, Frederikshavn Kommune, søgt efter nye medlemmer til bestyrelsen. I alt 35 navne har været bragt i spil.

De fire nye er Karsten Dybvad, Pia Ankerstjerne, Poul Knudsgaard og Thomas Lindskouw.

Bestyrelsen udpeger selv formanden, og har konstitueret sig med Karsten Dybvad som formand. Han er blandt andet er tidligere departementschef i statsministeriet, tidligere bestyrelsesformand i Danske Bank og administrerende direktør i Dansk Industri.

Pia Ankerstjerne og Poul Knudsgaard har begge tilknytning til Frederikshavn. Pia Ankerstjerne er ingeniør og direktør på Martec. Poul Knudsgaard er også ingeniør og tidligere direktør på MAN i Frederikshavn. Poul Knudsgaard bliver næstformand i Frederikshavn Havn.

Det fjerde nye medlem af bestyrelsen, Thomas Lindskouw, er advokat og kommer fra Aalborg.

Udover de fire består Frederikshavn Havns bestyrelse af medarbejderrepræsentant Flemming Berg Christensen og byrådsmedlemmerne June Menne (S) og John Lamp Henriksen (K).