05:10

I Frederikshavn er der i disse dage demokratifestival

Foto: Christian Henriksen

1 af 2

Demokratiet er til debat

Demokratiet er i denne uge i fokus i Frederikshavn. Her er der arrangeret forskellige debatter under en tre dage lang demokratifestival, som skal være med til at bringe politikere, debattører og borgere tættere på hinanden.

Der er tirsdag fuld gang i debatten på biblioteket i Frederikshavn. Debattørerne Natasha Al-Hariri og Mikael Jalving diskuterer under overskriften: Hvad skal Danmark være?

Debatten er en del af den tre dage lange Frederikshavn Demokratifestival. Et initiativ, som Frederikshavn Bibliotek har stablet på benene sammen med en række samarbejdspartnere.

- Jeg synes, at vi i Danmark nogle gange har en tendens til at tage det som en selvfølge, at vi har et demokrati, men man skal jo i virkeligheden ikke kigge ret langt uden for vores egen andedam for at konstatere, at det ikke er nogen selvfølge med et demokrati, og jeg tror ikke, at det kommer af sig selv, siger Anette Ravnholt, centerchef ved Center for Bibliotek & Borgerservice i Frederikshavn Kommune.

Mandag var flere partiledere på besøg for at fortælle om deres visioner for Danmark. Tirsdag aften er fokus mere lokalt, når spidskandidaterne ved det kommende kommunalvalg skal diskutere, hvilken kurs Frederikshavn Kommune skal bevæge sig i.

- I dag er det jo sådan, at megen debat foregår på Facebook og andre sociale medier, og nogle gange i en tone, som måske kan afholde nogen fra at tage del i debatten. Her vil vi gerne skabe en debat i en god og ordentlig tone, hvor man har mulighed for at se hinanden i øjnene, siger Anette Ravnholt.

Ifølge en aktindsigt, som Kanal Frederikshavn har fået, koster det lige under 140.000 kroner at afholde demokratifestivalen. De penge mener Anette Ravnholt er givet godt ud.

- Jeg synes, det er vigtigt, at den almindelige borger i Frederikshavn får mulighed for at komme tæt på de beslutningstagere, vi har i vores land, og får mulighed for at tage del i debatten og stille spørgsmål. Og at de får det i deres egen kommune, så det ikke kun er noget, man ser på tv, siger hun.

Demokratifestivalen i Frederikshavn fortsætter indtil onsdag aften.