LIGE NU:

Den kraftige blæst fortsætter i Nordjylland

DMI har forlænget sit varsel om kraftig blæst i Nordjylland, der onsdag morgen rammer flere dele af regionen.

Det kraftige blæsevejr, der har ramt Danmark, fortsætter onsdag

DMI har forlænget sit varsel om vindstød af stormstyrke i Nordjylland, der har været gældende fra 1. januar klokken 21.00, så det nu varer indtil onsdag morgen klokken 08.00.

Varslet er gældende for Storaalborg, Læsø, Brønderslev, Frederikshavn, Rebild og Mariagerfjord.

Der er tale om et såkaldt kategori 1 varsel, og DMI forventer stormende kuling på 20-23 meter i sekundet fra nord med vindstød af stormstyrke på 25-30 meter i sekundet. 

- Vindstød af stormstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for, at broer må lukkes for trafik, skriver DMI i sit varsel.

I resten af regionen vil det fortsat blæse onsdag morgen og formiddag med frisk vind til kuling og op til hårdkuling ved kysterne. 

Vagtchefen hos Nordjyllands Politi oplyser onsdag morgen, at der har været meldinger om flere væltede træer i regionen, men der er ikke nogen, der er kommet til skade på grund af uvejret. 

Færgeruterne mellem Nordjylland og henholdsvis Sverige og Norge var tirsdag plaget af flere aflysninger, men onsdag morgen melder både Fjordline og Colorline på sine hjemmesider, at der sejles som planlagt. 

Læsøfærgens afgang fra Læsø klokken 06.00 og turen tilbage fra Frederikshavn klokken 07.50 er fortsat aflyst.