Det er som om, Michelin aldrig rigtig har haft benzinpenge nok til at få bilerne herop, siger frustreret chef
Foto: Thomas Kollerup / TV2 Nord
Gourmetrestauranten Okê er en del af Ruths Hotel og har eksisteret i snart tre år. Men igen blev de forbigået ved stjerneuddelingen.
Mandag blev de eftertragtede Michelin-stjerner uddelt.
For første gang nogensinde gik to af stjernerne til restauranter i Nordjylland.
Men ikke til Ruths Hotels gourmetrestaurant, Okê.
- Vi er da kede af det, siger Tom Boye, der er hoteldirektør på Ruths Hotel i Skagen.
Restauranten, der er ledet af den prisvindende stjernekok, Jack Cramer, havde ikke sat næsen op efter en stjerne.
Alligevel havde de høje forventninger.
- Jeg har på fornemmelsen, at de slet ikke har været forbi vores restaurant. Og det kan man jo ikke rigtigt forstå, siger han.
Alt peger i retning af en stjerne
Tidligere hed Ruths Hotels restaurant 'Ruths Gourmet'. Det gjorde den i knap 10 år. De gastronomiske ambitioner var også høje dengang, men det fik heller ikke Michelin til at kaste stjerner af sig.
- Det er som om, Michelin aldrig rigtig har haft benzinpenge nok til at få bilerne herop til toppen af Danmark, siger Tom Boye.
I 2019 ansatte restauranten køkkenchef Jack Cramer. I den forbindelse fik de nyt navn og ny vision. Og håbet om en stjerne blev kun større.
- Vi har virkelig arbejdet seriøst med den nye restaurant, og med den kvalitet, vi leverer, siger hoteldirektøren.
Men det skete altså ikke. Til stor undren for hoteldirektøren, der kun har fået positive tilbagemeldinger fra gæster.
- Vores gæster fortæller, at vi er berettiget til en stjerne, når de sammenligner os med andre restauranter i Danmark, der har én eller to stjerner, siger han.
Michelin-Guiden
Michelin-guiden er en bog med anmeldelser og anbefalinger af især restauranter. Den blev første gang udgivet i Frankrig i år 1900 af den franske dækfabrikant André Michelin. Den blev uddelt gratis på autoværksteder og bilforhandlere for at hjælpe bilejerne med at finde benzintanke og værksteder samt i mindre grad overnatnings- og spisesteder.
Systemet med karakterer som stjerner blev indført i 1930'erne. I guiden vurderes maden på spisestederne med en karakter fra en til tre Michelin-stjerner.
Kilde: TV 2
Længe ventet stjernedrys
Nordjylland er til gengæld blevet to stjerner rigere.
Villa Vest i Lønstrup og Tri i Agger har nemlig sat Nordjylland på det gastronomiske verdenskort med en stjerne hver.
Selvom stjernerne er gået til konkurrenter, er det en god nyhed, lyder det fra hoteldirektøren.
- Det er da fantastisk, at Michelin-Guiden endelig er kommet nord for Aarhus, siger han.
Okê er fuldt booket langt ud i fremtiden. Lidt stjernestøv ville derfor ikke have ændret på det forretningsmæssige. Alligevel havde den været kærkommen.
- Det ville da have været dejligt. Det må jeg da indrømme, siger Tom Boye.