DM: FIK's U20-hold tager guldet efter 3-0 sejr

Efter en 3-0 sejr over Odense vandt FIK's U20-hold søndag DM-guld. Det skete foran 700 tilskuere i Nordjyske Bank Arena, og hvor målene først faldt i tredje periode.

Første periode bar præg af nervøsitet og forblev målløs. En udvisning eller to kunne sagtens være dømt til Odense, skriver kanalfrederikshavn.dk.

Christoffer Åkeson blev blandt andet ramt hårdt, og måtte hjælpes af banen - han kom dog tilbage i opgøret.

På Odenses holdkort fandt man et meget omtalt navn i Frederikshavn, Lucas Bjerre Andersen. Han afsluttede første periode med gæsternes første udvisning.

Anden periode dominerede FIK totalt. 14-2 hed skudstatistikken efter de 20 minutter.

Specielt førstekæden med Radim Pirutek, Mikkel Bertelsen og Christoffer Åkeson fik lagt pres på Odense, og kom frem til store chancer. Men ind kom pucken ikke -heller ikke i to overtal, så forsat 0-0 frem til tredje periode.

Bare 13 sekunder gammel var tredje periode, før den forløsende scoring faldt. Mikkel Bertelsen satte en retur i kassen, og samme Bertelsen var på pletten igen, tre minutter senere, med en ny scoring - 2-0 til FIK. Det oplyser kanalfrederikshavn.dk.

I modsat ende stod Kevin Dich Frydkjær en stor kamp, og holdt Odense nede. Så da Mark Izouski med tre minutter igen scorede til 3-0, var der ikke længere nogen tvivl - FIK tog DM-guld for U20-hold.

På FIK U20-hold findes tre hviderussere, to letter og en russer. Dertil spillede to U15-spillere Oscar Mølgaard og Albert Schioldan, samt to U17-spillere Magnus Johnsen og Nikolaj Kajgaard. Endelig fik man opbakning fra de fire elitespillere - Mikkel Hansen, Christoffer Åkeson, Radim Pirutek og Mikkel Bertelsen. Cheftræneren er den tidligere elitespiller, lettiske Vjatcheslav Fandul bakket op af Christian Schioldan.