LIGE NU:

Dom i drabssag: 59-årig får livstid - 41-årig 6 år

En 59-årig er nu dømt skyldig i to forskellige drab og skal i fængsel på livstid. 41-årig medgerningsmand skal seks år bag tremmer.

59-årige Torben Jensen er i dag kendt skyldig i drab på en 49-årig mand i en trappeopgang i Frederikshavn i slutningen af august 2017 og idømt fængsel på livstid. 

Retten finder det skærpende, at Torben Jensen i 2008 fik 12 års fængsel for et andet knivdrab. 

Manden har tidligere boet i Esbjerg, og her blev han i 2008 dømt for at have dræbt en 46-årig handicappet mand i december året før. Den 59-årige blev dengang idømt 12 års fængslet for drabet, som blev begået med en kniv i den handicappede mands hjem. Han blev prøveløsladt i 2016, og der gik altså kun et år, inden han stak en anden mand ihjel. 

Ifølge TV2 Nords oplysninger havde drabet i 2007 relation til misbrugsmiljøet. Det samme skulle gøre sig gældende for drabet på den 49-årige mand i Frederikshavn.

I samme omgang blev hans 41-årige medgerningsmand, Jimmi Clausen, idømt seks års fængsel for vold med døden til følge. 

Drabet skete på Lindegårdsvej i Frederikshavn den 20. august 2017.

Offeret, den 49-årige mand, blev fundet død med knivstik i brystet, som havde ramt både hjertet, den ene lunge og en pulsåre, i opgangen i nummer 45 klokken 21.20 den aften. 

Den knivdræbte havde opsøgt de to mænd og en kvinde på en adresse på Lindegårdsvej i Frederikshavn tidligere på aftenen. 

Ifølge politiet opstod der tumult imellem de tre mænd, og den 49-årige flygtede til en opgang på en anden adresse på samme gade, hvor han blev stukket ihjel.

Den 59-årige ankede dommen på stedet, mens den 41-årige udbad sig betænkningstid. 

- Vi er tilfredse med, at retten fulgt vores påstand om livstid til den 59-årige. Der foreligger jo allerede en dom fra Højesteret, der siger, at der skal idømmes livstidsstraf i gentagelsestilfælde. Med hensyn til dommen på seks år til den 41-årige, så vil vi nu gå hjem og nærlæse dommen, inden vi afgør, om vi vil anke den, siger anklager i sagen Janni Nørgaard, anklager ved Nordjyllands Politi.