Dyreværnsorganisation presser rævefarm til at lukke – men lukning er allerede planlagt

Ræveavler Bjarne Mechlenburg planlægger at lukke sin farm senere i år, alligevel har en dyreværnsorganisation lavet en kampagne, der skal presse ham til lukning.

Dyreværnsorganisationen OASA kører i øjeblikket en kampagne for at få lukket Danmarks sidste rævefarm, som ligger i Lyngså ved Sæby.

De mener, at rævene lever under kummerlige forhold på rævefarmen. Noget de selv mener at have dokumenteret, da de i løbet ad sommeren og efteråret trængte ind på farmen for at optage video til deres kampagne.

- Det, vi møder deroppe, er ræve, der træder i deres egen lort. Der er en forfærdelig lugt. Dyrene larmer og bjæffer. Det ligner noget middelalderligt noget, siger Michael Monberg, der er ambassadør i OASA.

Men den udlægning kan ræveavler, Bjarne Mechlenburg ikke genkende.

- Du kan stå her i en time og du hører ikke et bjæf. At de går i deres egen lort, kan jeg ikke se, for der er trådnet i burene, så det hele går i gennem, siger han.

Han mener, at der er en naturlig årsag til, at rævene har hylet, da dyreaktivisterne trængte ind på hans farm.

- Når der kommer nogen, de aldrig har set før, så kan enkelte af rævene godt finde på at gå frem og tilbage og være urolige, til de finder ud af, at der ikke er fare på færde, siger han.

Ufine metoder

Ræveavl har været ulovligt i Danmark siden 2017, men rævefarmen i Lyngså har fået dispensation til den 31. december 2023, da det er Bjarne Mechlenburgs hovederhverv. Men selvom han har dispensation i godt og vel tre år mere, så kommer han ikke til at fortsætte så længe. Allerede om en måned lukker farmen, når de nuværende 3.000 ræve er pelsede.

- Vi troede, vi skulle ud i en langstrakt kamp om at få den her farm lukket. Men at de allerede har planer om at lukke den, er jo endnu bedre, siger Michael Monberg.

Bjarne Mechlenburg mener, at det er ufine metoder, dyreværnsorganisationen gør brug af.

- Det svarer jo til, at jeg går ind i en fremmed mands hus, gennemroder og filmer det. Jeg synes ikke, det er rimeligt, siger han.

OASA indrømmer, at de ikke havde taget telefonisk kontakt til ræveavleren, inden de trængte ind på rævefarmen.

- Vi besluttede os for at tage op på farmen for at møde ejeren og tage en direkte dialog, mens han står i det, siger Michael Monberg.

Da de ikke traf nogen på adressen, valgte de i stedet at trænge ind på farmen.

- Havde de bare meldt sig, havde de fået åben adgang til det hele, siger Bjarne Mechlenburg.


Seneste nyt

fra Nordjylland