SENESTE NYT:

Eddie-mordet: I dag begynder retssagen om det bestialske mord på Eddie Karl-Johan Christensen

I dag begynder retssagen mod de to mænd, der er tiltalt for det gruopvækkende mord i foråret 2020 på Eddie Karl-Johan Christensen. I denne artikel kan du få et tilbageblik i sagen.

39-årige Eddie Karl-Johan Christensen blev 9. maj 2020 myrdet på bestialsk vis. 

Tirsdag sidder to mænd på anklagebænken ved retten i Hjørring, tiltalt for mordet. Det er den første af ti retsdage i den spektakulære sag fra Elling ved Frederikshavn, der indeholder både skydevåben, ligbrænding og olietønder.

Denne artikel er et tilbageblik på begivenhederne omkring mordet.

Maj 2020: Eddie forsvinder

Det var en en lang karavane af politibiler og efterforskere, som tog opstilling foran ejendommen nord for Frederikshavn. Hundepatruljer og teknikere ledte efter spor fra den forsvundne Eddie Karl-Johan Christensen.

- Nu arbejder vi hele dagen deroppe, og så gennemgår vi hele den ejendom deroppe minutiøst og indsamler de spor, der måtte være og så håber vi selvfølgelig på, at vi finder den 39-årige mand i god behold, sagde vicepolitiinspektør i Nordjyllands Politi Frank Olsen dengang til TV2 Nord.


Dagen efter var Nordjyllands Politi fortsat i gang med ransagelse på ejendommen, men der var stadig ikke spor efter Eddie Karl-Johan Christensen.

- Vi ransager ejendommen deroppe med mange forskellige politifaglige kompetencer simpelthen for at se, om vi kan finde spor efter en forbrydelse, eller om vi kan finde Eddie, sagde Frank Olsen til TV2 Nord.

Involveret og kvæstet i anden sag

Tre halvt år før sin forsvinden var Eddie Karl-Johan Christensen involveret i en anden sag. 

Han var efter et slagsmål med to mænd blevet fundet med flere kraniebrud og overhældt med benzin i en varebil.

Politiet sigter tre personer

En adresse på havnen i Frederikshavn blev samme dag ransaget. Samtidig kunne politiet fortælle, at de havde sigtet tre personer i sagen, som politiet mente, havde noget med den 39-åriges forsvinden at gøre.

Skudt og brændt

Denne gang blev Eddie Karl-Johan Christensen ikke fundet i live. Nordjyllands Politi kunne nu fortælle, at Eddie Karl-Johan Christensen var blevet skudt med et håndskydevåben og efterfølgende smidt på et brændende bålsted.

- Det er en meget alvorlig sag med nogle rigtig barske og alvorlige omstændigheder, sagde Frank Olsen til TV2 Nord.


Tre personer blev i maj 2020 varetægtsfængslet for mordet på Eddie Karl-Johan Christensen. Marts i år var efterforskningen og de tekniske undersøgelser nu så langt, at Nordjyllands Politi kunne tage næste skridt.

- Nu har anklagemyndigheden rejst tiltale mod to mænd på henholdsvis 45 og 53 år for at have dræbt og brændt en 39-årig mand, sagde Kim Kristensen, som er specialanklager hos Nordjyllands Politi, til TV2 Nord.

Kendte gerningsmændene

Ifølge TV2 Nords oplysninger boede Eddie Karl-Johan Christensen i en campingvogn på en ejendom, som en af de to tiltalte ejede.

- Det eneste jeg kan sige, er, at det er nogle personer, som kendte hinanden i forvejen, sagde Kim Kristensen til TV2 Nord.

Makabre omstændigheder

I tiltalen mod de to mænd kom det også frem, at de, efter at have brændt Eddie Karl-Johan Christensen på ejendommen nord for Frederikshavn, havde fragtet de resterende ligdele i to olietønder til en adresse på havnen i Frederikshavn.

- Det er jo en usædvanlig sag i mange henseender. Som det fremgår af anklageskriftet, er der sket afbrænding af ofret, og det har selvfølgelig vanskeliggjort politiets efterforskning, sagde Kim Kristensen til TV2 Nord.

Nu venter ti retsdage ved Retten i Hjørring, der skal kaste lys over, hvorfor Eddie Karl-Johan Christensens dage skulle ende på så tragisk vis.

Merte Eliassen

play Efter hjemmerøveri: - Jeg tør jo knap nok at gå ud til døren eller min egen bil

20_percent

play Smittetallet stiger fortsat i Frederikshavn

d6c475468b588e7f4abd

play Flere ældre i Nordjylland betyder større behov for sygeplejersker i fremtiden

Palle Povlsen

play Vagtmandens bedste råd mod indbrud: Få hjemmet til at se beboet ud

Merte Eliassen

play Efter hjemmerøveri: - Jeg tør jo knap nok at gå ud til døren eller min egen bil

20_percent

play Smittetallet stiger fortsat i Frederikshavn

d6c475468b588e7f4abd

play Flere ældre i Nordjylland betyder større behov for sygeplejersker i fremtiden

Til forsiden

Til forsiden