LIGE NU:

Ekstra sommerferieture skaber glæde blandt børnefamilier

Som en del af regeringens sommerferiepakke har Blå Kors fået 1,1 millioner kroner til ekstra aktiviteter for børn og unge. I Frederikshavn betyder det blandt andet flere ugentlige ture ud i sommerlandet.

Familien Nielsen fra Frederikshavn – Mor Nathja og børnene Olivia, Jamie og Ivi – er en af de familier, der benytter sig i Blå Kors’ ekstra sommerferiearrangementer denne sommer.

I dag går turen til Friluftsbadet i Aalborg med Børnenes Blå Hus i Frederikshavn, der i juli arrangerer to ture om ugen til forskellige steder i Nordjylland.

Olivia og Jamie er på udflugt med lillesøster Ivi og mor Nathja.

- Det er rigtigt hyggeligt. Så behøver man ikke kun være derhjemme. Og så kan man også komme ud og møde nogle andre og hygge sig, siger Olivia Nielsen på 13 år.

Blå Kors har fået 1,1 millioner kroner til at arrangere ekstra sommeraktiviteter for børn og unge, der har haft det svært under coronakrisen. Samtidig bruger organisationen nogle af pengene på at lave opsøgende arbejde, så flere familier finder frem til de mange aktivitetstilbud.

- Udfordringen er, at under coronakrisen har de nok været ensomme og ikke kommet ud og lave noget, så det er det, vi prøver at lave om på, siger Birgitte Blindheim Mortensen, der er projektleder ved Barnets Blå Hus i Frederikshavn, og fortsætter:

- Det, tror jeg, giver meget for børnene. Man kan jo se, de hygger sig.

quote Man kan hygge sig og have det sjovt.

Jamie Nielsen, 10 år

Blå Kors hjælper blandt andet børn og unge, der vokser op i hjem med alkohol- og stofmisbrug. Men sommerturene er åbne for alle, der trænger til en ekstra sommeroplevelse uanset baggrund.

- Jeg er kroniker og har leddegigt, så det gør rigtigt meget, at børnene kan fise rundt og lege, når jeg ikke selv har en masse energi til at gøre det, siger Nathja Nielsen.

Familien Nielsen har allerede planlagt, at de skal med på nogle af de kommende udflugter med Blå Kors i Frederikshavn, hvor turene blandt andet går til Nordsøen Oceanarium i Hirtshals og Farm Fun i Ålbæk.

Birgitte Blindheim Mortensen fortæller om sommeraktiviteterne.

- Det betyder rigtigt meget. Det er super dejligt, man kan komme med, så man ikke skal tænke på økonomi hele tiden, siger Nathja Nielsen.

Og hele familien glæder sig til turene:

- Man kan hygge sig og have det sjovt, siger Jamie Nielsen på 10 år.

Ud over turene, som Børnenes Blå Hus i Frederikshavn arrangerer, så laver også Blå Kors i Aalborg og Vesthimmerlands Kommune ekstra sommeraktiviteter i år for penge fra Folketingets sommerferiepakke.