Elev svarer igen på kritik, efter Frederikshavn Handelsskole sendte en hel klasse hjem fra første skoledag. Skolen vurderede, at eleverne var for trætte og fulde til at blive undervist. Foto: Jesper Christiansen

Elev svarer på kritik: Vi var trætte - men ikke fulde

Det var forkert at sende en hel skoleklasse hjem, siger elev på Frederikshavns Handelsskole. Direktør afviser kritik og varsler ændringer til næste års første skoledag.

Eleverne var berusede og ikke klar til at modtage undervisning på første skoledag. Derfor valgte Frederikshavns Handelsskoles direktør at sende en hel klasse hjem. 

Siden har eleverne fået en opsang af skolens rektor, og historien om de festglade frederikshavnere gik landet rundt. Nu rejser en af de implicerede kritik af skolens ledelse. 

Simon Dannerelv, der går i 3.e - klassen, der blev sendt hjem, forstår ikke den udmelding. Han oplyser til Kanal Frederikshavn, at eleverne mødte op og var klar til undervisning. 

- Det var først, da vi oplyste vores lærer, at nogle havde været til Gudenat, at han blev opmærksom på det. Herefter gik der ikke længe, før rektor kom op og sendte alle hjem. Der var ingen, der var fulde, og der var generel forbavselse i klassen, fortæller Simon Dannerelv.

Han mener, at skolen handlede forkert, og at sagen er ude af proportioner.

- Hvor har direktøren sine tal fra? Fakta er, at de fleste elever mødte op trætte, men ellers var de klar og forberedt til at modtage undervisning for herefter at blive sendt hjem på grundlag af antagelser fra skolen. Der blev ikke foretaget så meget som ét eneste tjek af eleverne for at vurdere, om nogle af eleverne var fulde, lyder det fra Simon Dannerelv til Kanal Frederikshavn.

Elevkritikken bliver afvist af skolens direktør. 

- Jeg har ingen konkrete kommentarer til elevens kritik. Det var lærerens og rektors vurdering, som lå til grund for hjemsendelsen. Den står jeg bag. At vi skulle lave deciderede alkoholtjek på vores elever er helt ude af proportioner, siger Svend Kobberup, direktør på Frederikshavn Handelsskole. 

Skolen har dog fået nogle erfaringer med sig efter episoden med de uoplagte elever. 

- Første skoledag næste år kommer til at være anderledes end i år. Det er alle tre gymnasier i byen enige om. Hvordan vi helt konkret griber det an, må vi snakke om, men det her skal ikke gentage sig, siger han. 

Eleverne fra Frederikshavn Handelsskole havde festet til 'Gudenat' på Buddy Holly i Frederikshavn. Foto: Jesper Christiansen