LIGE NU:

EM i Frederikshavn: Den store folkefest bliver til det store udstillingsvindue

Den helt store håndboldfest udebliver, men Frederikshavn kan stadig nyde godt at EM-værtskabet.

Om præcis en måned lyder fløjten for første gang i Frederikshavn og bolden kan endelig forlade harpiksen på hænderne af spillerne, når EM i kvindehåndbold går i gang.

quote Vi havde jo forventninger om, at det skulle blive en folkefest.

- Per Malmberg, Direktør, Arena Nord.

Det bliver dog et meget anderledes EM i kvindehåndbold, end de først havde forestillet sig i Arena Nord.

- De 500 tilladte er inklusiv alle spillere fra fire hold, alle officials og dommere, så det er klart, at det bliver meget få tilskuere, der kommer ind her, siger direktør i Arena Nord, Per Malmberg.

Udstillingsvindue

Cornavirus har lagt låg på det håndboldmekka Frederikshavn skulle være en del af, så nu er fokus blevet ændret fra folkefest til udstillingsvindue.

quote Vi er klar, og vi glæder os helt vildt.

- Per Malmberg, Direktør, Arena Nord.

- Vi havde jo forventninger om, at det skulle blive en folkefest. Nu bliver det mere, at vi skal tænke på, hvordan vi får skabt så meget branding for stedet og Frederikshavn, som overhovedet muligt, siger Per Malmberg.

For at få gjort opmærksom på Frederikshavn får alle spillerne en specialdesignet Frederikshavner-velkomstpakke, hvor alle spillerne får en speciallavet hue i landets farver. Under alle kampene vil der på TV-billederne ikke være tvivl om, at kampene bliver spillet i Frederikshavn. På et stort banner modsat TV-kameraet vil der med store bogstaver stå – Frederikshavn.

Hele Frederikshavn by er også gået sammen om at sørge for, at Frederikshavn oser af EM. Butikkerne vil pynte vinduerne, så ingen er i tvivl om, at der bliver spillet håndbold i Frederikshavn.

- Det er selvfølgelig anderledes, og vi har taget nogle initiativer for at sikre, at vi får brandet Frederikshavn, siger Per Malmberg.

En anderledes fest

For fem år siden var Frederikshavn vært for VM i kvindehåndbold. Den gang var der anderledes fest i gaderne, end der bliver i år. Selvom festen i år bliver mindre, så er forretningerne i byen klar til at vise sig fra sin bedste side.

- Uanset, hvor stort eller lille det bliver, så er vi klar til at levere værtskab i verdensklasse, siger handelschef i Frederikshavn, Dan Kobberup.

Forretningerne i Frederikshavn så gerne, at byen igen blev fyldt op mest festglade håndboldfans, men er også villige til at tage imod den nye udfordring.

- Vi er selvfølgelig klar til at træde ind i, at det bliver mere markedsføring af byen, end det bliver kunder i gågaden, men det er vigtigt, at vi får slået byen fast og får vist flaget, siger Dan Kobberup.

Bolden må godt snart trille

Den første kamp i Frederikshavn bliver om præcis en måned, når Spanien og Rusland skal fylde Arena Nord med lækre detaljer og flotte mål.

- Vi er klar, og vi glæder os helt vildt, siger Per Malmberg.

Den sidste kamp i Frederikshavn ved EM i kvindehåndbold bliver spillet den 7. december.