LIGE NU:

Enhedslisten udsat for politisk motiveret hærværk

Klistermærker på vinduerne og bånd henover døren med propaganda for den højrenationalistiske gruppe Nordfront er blevet sat på Enhedslisten bygning i Frederikshavn.

På klistermærkerne står der "til kamp mod LO og arbejderbevægelsens støtte af masseindvandring, forrådelse af arbejderne og normaliseringen af LGBT".

- Vi opdagede klistermærkerne i mandags. Vi regner med, at de er sat på i løbet af weekenden, fortæller medlem af Enhedslisten i Frederikshavn-Læsø, Jonas Sivesgaard.

quote Vi betragter det ikke som drengestreger men som hærværk, og vi efterforsker sagen, og vi kigge efter om, der skulle være videoovervågning, som vi kan bruge

John Lamp Henriksen, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi

Enhedslisten har meldt sagen til politiet, som politisk motiveret hærværk. Hos Nordjyllands Politi bekræfter vicepolitiinspektør John Lamp Henriksen, at man har modtaget anmeldelsen og efterforsker sagen som hærværk.

Hærværk2

- Vi betragter det ikke som drengestreger men som hærværk, og vi efterforsker sagen, og vi kigge efter om, der skulle være videoovervågning, som vi kan bruge, siger vicepolitiinspektør, John Lamp Henriksen.

Også hærværk i 2019

Det er ikke første gang, at partiet er udsat hærværk af denne type. Det skete også i maj 2019, hvor der blev sat klistermærker på Enhedslistens lokaler i midtbyen i Frederikshavn. Ingen blev sigtet i sagen dengang.

- Det er ubehageligt. Det er jo politisk motiveret. Jeg synes, at det er noget, som man skal tage alvorligt, siger Jonas Sivesgaard.

Netop happenings, hvor der sættes klistermærker op rundt omkring, er en model, som Nordfront ofte bruger. På deres hjemmeside er der flere eksempler på det. Gruppen kalder sig selv Den Nordiske Modstandsbevægelse og betegner sig som en revolutionær nationalsocialistisk kamporganisation.

- Det er en voldsparat forening, hvis vi kigger på det, som de foretager sig i Sverige. Det er alvorlig synspunkter, som vi tager afstand fra. Klistermærkerne er et budskab til Enhedslisten, og de ser os som deres største modsætning, siger Jonas Sivesgaard.

Dømt for at hælde maling på gravsten

Den Nordiske Modstandsbevægelse blev dannet i Sverige i 1997 og har siden spredt sig til de øvrige nordiske lande.

Tilbage i oktober sidste år blev to personer fra bevægelsen, en 39-årig mand fra Hobro sammen med en 28-årig mand fra Randers, dømt for at have overhældt 84 gravsten på en jødisk gravplads med grøn maling.

Den 39-årige, som har bopæl i landsbyen Døstrup nord for Hobro, har en ledende position i Den Nordiske Modstandsbevægelse og er blevet idømt et års fængsel.

Cykelhandlere

Cykelmangel: Et halvt til et helt års ventetid på en ny cykel

20_percent

play Limfjordsrådet i desperat bøn: - Hjælp os med at opspore spøgelsesgarn

20210416-222157-L_27Mb

Slog alle rekorder: 1,5 millioner mennesker så Martin Jensens koncert fra toppen af AKKC

fokus.. på den russiske spion

Fokus: Nordjyske virksomheder skal forberede sig på spionage

Cykelhandlere

Cykelmangel: Et halvt til et helt års ventetid på en ny cykel

20_percent

play Limfjordsrådet i desperat bøn: - Hjælp os med at opspore spøgelsesgarn

20210416-222157-L_27Mb

Slog alle rekorder: 1,5 millioner mennesker så Martin Jensens koncert fra toppen af AKKC

Til forsiden

Til forsiden