02:49

Påsketraditionerne står for fald. De er trængt af digitale medier, som tager fokus fra det gode påskebord og samværet. Det vil slottet nu lave om på.

Er påske-traditionerne i fare ?

Påsken er i fare. Det mener man i hvert fald på Voergaard Slot, hvor man hele weekenden har sat alle sejl til for at puste nyt liv i den kristne højtid.

En tradition er ved at forsvinde. Det mener man på Voergaard Slot ved Sæby, og derfor har man her sat sig for at skabe en ny påsketradition. Det er blevet til et kæmpe påskemarked med kunst, kendisser og kultur.

En af dem, der er med, er den kendte konditor Mette Blomsterberg.

Der er mange af vores traditioner, der godt kunne trænge til, at vi nusser lidt om dem. Og lige påsken - det er ret begrænset, hvor meget energi, man har lagt i den. Det er et billede af tiden, hvis ikke vi holder fast, så forsvinder traditionerne, og det skal vi passe på med, siger Mette Blomsterberg.

Også bestyrelsesformanden for Voergaard Slot, Anker Laden-Andersen oplever, at påsken for mange har ændret karakter.

- Påsken er oppe mod alt IT, Facebook og det fravær, der er, når man sidder og ser på elektroniske midler, siger han og tilføjer:  

- Vi vil gerne skabe fællesskabet i påsken, så derfor gør vi det her.

Det har foreningen bag Voergaard Slot så gjort noget ved, og på slottet kan man samle inspiration til at pifte påsken op med gode tips til at gøre højtiden og påskemiddagen til noget særligt. Der er åbnet på Voergaard Slot frem til og med påskesøndag.