Arkiv Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Erfarent byrådsmedlem skifter job

Anders Broholm (Venstre) stopper i Frederikshavn Byråd efter 14 år.

Siden 2005 har Anders Broholm siddet i Frederikshavn Byråd for Venstre. Men fra den 1. februar 2020, er det slut, det skriver Sæby Avis.

Den erfarne byrådspolitiker forlader posten til fordel for en ny stilling i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Børne- og undervisningsministeriet i København, hvor han skal arbejde med de gymnasiale ungdomsuddannelser på nationalt plan.

Læs også Ni ud af ti borgmestre: Frivillige bør overtage dele af kommunens arbejde

- Det har været en svær beslutning, men efter 14 år som politiker er det tid til at begynde et nyt kapitel i mit liv. Jeg var kun 21 år gammel, da jeg begyndte som politiker, og jeg har aldrig tænkt, at jeg skulle være politiker i hele mit liv. Jeg glæder mig helt vildt til at prøve kræfter med noget nyt, og det kan ikke forenes med at være aktiv i politik, Siger Anders Broholm, der har sidste byrådsmøde den 29. januar 2020.

Ved det seneste kommunalvalg i 2017 fik Anders Broholm 1.410 personlige stemmer, hvilket gjorde ham til den næststørste stemmesluger i Kommunen kun overgået af borgmester Birgit S. Hansen fra Socialdemokratiet.

- Jeg har haft helt utrolig mange gode oplevelser i politik og er stolt over at have bidraget til udviklingen i Frederikshavn Kommune. Særligt har det været en stor fornøjelse at være udvalgsformand gennem 10 år først for sundhed og siden for kultur/fritid. Jeg er taknemlig for den store opbakning, jeg har oplevet gennem mit politiske arbejde, og jeg glæder mig til at få sagt ordentligt tak for samarbejdet til de mange, jeg har arbejdet sammen med – det har jeg heldigvis januar måned til, Siger Anders Broholm.

- Lidt af en mavepuster

Anders Broholm har ikke kun gjort sig bemærket i byrådet. Fra 2005 til 2009 var han også medlem af regionsrådet og har desuden været stedfortræder i Folketinget for både Torsten Schack Pedersen (Venstre) og Karsten Lauritzen (Venstre).

Venstres gruppeformand i Frederikshavn Kommune, Mette Hardam, udtaler:

Læs også Rullende skolestart afskaffes og familier prioriteres: Så er der budget for Frederikshavn

- Jeg vil på Venstres vegne ønske Anders tillykke med jobbet og samtidig takke for indsatsen gennem mange år. Juleforberedelser er mange ting – i år skulle jeg forberede mig på, at Anders Broholm ikke længere skal være min fortrolige sparringspartner i forhold til politik. Det er lidt af en mavepuster, og jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg gerne havde fortsat samarbejdet med Anders. Når det er sagt, så må jeg også erkende, at jeg godt vidste, at det blot var et spørgsmål om tid, før drømmejobbet bød sig, og jeg glæder mig på hans vegne, siger Mette Hardam og fortsætter:

- Selvom Anders rent aldersmæssigt har været vores ”Benjamin” i denne periode, så besidder ingen af os andre den samme politiske know-how. Jeg er dog fortrøstningsfuld og sikker på, at venstres gruppe nok skal finde melodien sammen frem mod det kommende kommunalvalg.

Jens Borup, der er 1. suppleant, indtræder i byrådet, og Venstres byrådsgruppe vil i løbet af januar fordele posterne internt.