Foto: Christian French

Færgeselskab tror på løsning for påsketrafik til Læsø

Selvom den primære færge til og fra Læsø ikke kan bidrage til påsketrafikken, mener færgeselskabet, at man kan klare behovet med reservefærgen.

Hvis påskeplanerne involverer færgefragt til og fra Læsø, så har de seneste dages nyheder måske givet anledning til bekymring.

Men ifølge færgerederiet Læsø, så er der grund til optimisme omkring den centrale trafiknerve – selvom reservefærgen bliver presset af en stigende antal påskeferie-passagerer.

- Ane Læsø (reservefærgen, red.) sejler på fuld kraft og der er sat natfærger ind for at tage den tunge trafik, så vi satser på, at selvom Margrethe Læsø er ude af drift, så skulle vi kunne tage den påsketrafik, der er planlagt til og fra Læsø, siger Allan Hjortnæs, vedligeholdelseschef ved færgerederiet Læsø, til TV2 Nord.

Det var under anløb til havnen i Vesterø på Læsø tirsdag aften, at besætning og passagerer ombord på Margrete Læsø pludselig mærkede rystelser og hørte et højt brag, hvorefter færgen rystede gentagne gange. En påsejling, der gav en ny tur på værft.

Uklart forløb

Det er uvist, hvad skibet har påsejlet. Men konsekvenserne er lokaliseret.

Der er skader på tre af pladerne på den højre propel og de bliver sendt til MAN Diesel i Frederikshavn til nærmere undersøgelser, fortæller Allan Hjortnæs.

- Reparationsforløbet derefter er endnu uklart. Det er uvist, om de kan repareres eller de skal skiftes. Vi ved endnu ikke noget om tidshorisonten for hvornår det er ordnet, siger Allan Hjortnæs.

Rederiet opfordrer til, at den tunge trafik bruger natfærgerne, ligesom man også opfordrer til at man som bilpassager undlader at tage bilen med hvis det overhovedet lader sig gøre. 

Læs også Ude af drift: Læsøfærgen på vej på værft