Foto: Ib William Christensen

Faunapassage blev stemt ned: Nu bliver politikere svinet til

Borgmester Birgit Hansen er efter byrådets beslutning om at sige nej til en faunapassage i Sæby Å blevet svinet til i en offentlig Facebook-gruppe.

Til byrådsmødet i Frederikshavn Kommune den 25. maj stemte 24 af byrådets 31 medlemmer nej til et forslag om at etablere en faunapassage i Sæby Å.

Sagen blev afgjort efter hele 35 års kamp for og imod faunapassagen - der efter EU-regler skal etableres.

Politikerne argumenterede for deres nedstemning af forslaget med at den kulturhistoriske værdi i området omkring byens vandmølle og stemmeværk er for stor set i forhold til de konsekvenser det vil have at etablere en faunapassage.

Og det var så det, eller hvad?

Nej, Jesper Christensen, der er formand for Sæby Lystfisker Klub, sagde kort efter afgørelsen, at man kæmper videre for en faunapassage.

- Det her slutter ikke, for naturen har sin ret og det er en lov, der skal overholdes. Det skal Frederikshavn Kommune også, sagde han til TV2 Nord efter mødet.

Og i et Facebook-opslag i den offentlige gruppe Sæby Sportsfisker Klub skrev han fredag formiddag:

"Skuffelsen over at Borgmester Birgit Stenbak Hansen og Kommunaldirektør Michael Jentzsch løb fra deres løfte kan ikke beskrives i ord."

Men nu skifter opmærksomheden fra kampen for en faunapassage til et svært skidt sprogbrug mod borgmester Birgit Hansen (Soc. Dem.)

I kommentarfeltet til Jesper Christensens opslag bliver hun nemlig kaldt både feltmadras, pikhovede og andre ukvemsord. De groveste kommentarer er blevet slettet og debatten i det pågældende opslag er blevet lukket ned. Tilbage står dog stadig pikhoved-kommentaren:

"Sådan nogle pikhoveder skal man lede længe efter"

Formand Jesper Christensen har fredag aften reageret på det voldsomme sprogbrug og opfordrer til en freamadrettet sober tone.

På SaebyAvis.dk kalder det socialdemokratiske dyrådsmedlem Jens Hedegaard udtalelserne for "langt over stregen" og opfordrer til en uforbeholden undskyldning til borgmesteren. Han skriver:

"Politisk kan vi sagtens håndtere et friskt sprogbrug grænsende til grovheder. Tiden har flyttet grænsen på hvad politikere bør tåle i den offentlige debat, men her er man gået over grænsen. En uforbeholden undskyldning overfor Borgmesteren ville være på sin plads."

Borgmester Birgit Hansen har efter tilsviningerne på Facebook også sat sig til tasterne. På sin profil skriver hun følgende:

"Nu er jeg der, hvor andre politikere har været, at blive kaldt pikhovede, feltmadras, regnorm mm på FB med baggrund i en politisk sag med bristede forventninger fra "modparten". Er løsningen at droppe FB? Nej. Jeg navigerer i det ved at glædes over alle de rare beskeder, SMS er og mails, jeg modtager"

Hun skriver videre, at hun gerne forklarer og forsvarer det valg hun var med til at træffe onsdag. Men hun vil ikke tage diskussionen digitalt.