LIGE NU:

FF Skagen køber Skagerak Pelagic

Danmarks største producent af sildeprodukter til mennesker bliver solgt til FF Skagen, der vil udvide produkthylden med fiskeolie til human anvendelse.

FF Skagen A/S har indgået aftale med Skagerak Group A/S om køb af samtlige aktier i Skagerak Pelagic A/S i Skagen, skriver de to firmaer i en pressemeddelelse. 

Skagerak Pelagic A/S er Danmarks største producent af sild til middagsbordene og ledende indenfor sit område i Europa. Selskabet driver i dag en moderne produktion i Skagen.

- Det glæder mig, at jeg med salget af Skagerak Pelagic A/S til FF Skagen A/S, sikrer kontinuitet i den udvikling, vi i Skagerak Group A/S har startet for 10 år siden med en meget omfattende strukturering af den danske forædlingsindustri indenfor sildeproduktion i Danmark, siger Iver Espersen, der er direktør og ejer af Skagerak Group A/S i Hirtshals.

- Jeg er stolt af at give stafetten videre til FF Skagen A/S, som har en lang historie som ledende indenfor produktion af fiskemel og fiskeolie i Danmark. Ved salget styrkes den pelagiske industri i Danmark, og vi sikrer dermed den fremtidige udvikling i branchen, uddyber han. 

Hos FF Skagen A/S ser man købet af Skagerak Pelagic A/S som et godt grundlag for at udvikle koncernen yderligere.

- Købet af Skagerak Pelagic er en naturlig udvikling af FF Skagen A/S som dermed sikrer sammenhæng i forædling af pelagiske arter i Danmark. Dette sker i tæt samarbejde med fiskerne, som er hovedejere af selskabet, siger administrerende direktør for FF Skagen A/S Johannes Palsson, som indtræder som ny administrerende direktør i Skagerak Pelagic A/S.

FF Skagen A/S har igennem snart 60 år arbejdet med udvikling af fiskemels- og fiskeolieproduktion, og ved produktion af kvalitets konsum sild er der en del afskær, som er en vigtig råvare for FF Skagen.

- Med overtagelsen af Skagerak Pelagic A/S sikrer FF Skagen fuld udnyttelse af den gode råvare, som fiskerne leverer til human anvendelse hos Skagerak Pelagic. FF Skagen udnytter hele råvaren ved at producere kvalitetsproteiner og fiskeolie til anvendelse i dyrefoder, siger Johannes Palsson.

Opkøbet skal også ses i lyset af, at FF Skagen A/S over længere tid har arbejdet med at få godkendt produktion af fiskeolie til human anvendelse. Den direkte adgang til ferske råvarer fra human produktion skal være med til at sikre grundlaget for denne udvikling. Samtidig kan FF Skagen bygge videre på Skagerak Pelagics rolle som ledende producent af sild og sildeprodukter.

- Kunderne og de trofaste leverandører hos Skagerak Pelagic vil ikke komme til at mærke væsentlige ændringer, da de stadig vil have de sammen kontaktpersoner som før overtagelsen. For at producere de bedste sild, skal alle led i kæden fra hav til bord være optimale, og de ansatte ved Skagerak Pelagic tilstræber at optimere kvaliteten i produktionen med fuld fokus på kundernes ønsker og behov, siger Johannes Palsson, der glæder sig over, at fiskerne var så fremsynede, da de i 2013 gjorde det muligt at etablere FF Skagen Fond på basis af det den gang 50 år gamle kooperativ Fiskernes Fiskeindustri AMBA i Skagen, som i dag er majoritetsejer af FF Skagen A/S.

FAKTA:

Billede

play Galleri genåbner: - Det er vigtigt for vores lokalsamfund

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

Casper-kattegat-Gjerluff-16

Steinfath er i mål efter knap 11 timer på havet

Billede

play Galleri genåbner: - Det er vigtigt for vores lokalsamfund

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

Til forsiden

Til forsiden