LIGE NU:

Fire mænd kendt skyldige i makabert Skagen-drab

For et år siden blev fire mænd anholdt for et brutalt drab i Skagen. De er netop kendt skyldig for manddrab og står overfor lange fængselsstrafe.

Et særdeles brutalt drab sendte i januar 2017 chokbølger gennem Skagen. I dag er gerningsmændene kendt skyldige. 

I første omgang blev en bare 20-årig mand den 16. januar mishandlet, slået med baseball-bat og efterladt ukontaktbar, da gerningsmændene tog fra gerningsstedet på Skagavej og mødtes kort efter i en anden lejlighed ved 19-tiden den pågældende aften. 

Her besluttede de kort efter at vende tilbage til lejligheden, hvor den 20-årige lå hårdt kvæstet med flere kraniebrud og brækkede knogler i ansigtet.

I anden omgang maltrakterede de igen den hårdt sårede mand, der blev fundet af tililende ved 19.35-tiden samme aften - med en saks og en køkkenkniv i ryggen. 

Fire personer blev dagen efter overfaldet fremstillet i grundlovsforhør. 

De fire aftale den pågældende aften, at den 20-årige skulle afstraffes, idet de tiltalte mente, den 20-årige havde givet den dengang 19-årige ketamin, der umiddelbart medførte, at den 19-årige blev lam i benene. 

I flere dage efter overfaldet svævede den 20-årige mellem liv og død og kæmpede for sit liv, men hans krop kunne ikke modstå kvæstelserne. 

Retten i Hjørring har over flere retsdage behandlet den makabre sag, og her var seks nævninge ikke i tvivl: Alle fire tiltalte er skyldige i manddrab begået i forening. 

Politiet havde særdeles stærke kort på i hånden i form af blodstænk på tøj og DNA-beviser. 

Der er tale om fire mænd i alderen 20-42 år, som nu er dømt efter straffelovens paragraf 237, der har en straframme på fem år til livstid. 

Ydermere vil anklagemyndigheden have den nu 42-årige dømt til forvaring, da man anser ham for at være særdeles farlig. Under retssagen har han blandt andet erkendt, at han slog den 20-årige med et baseball-bat. 

Også et citat fra en af de dømte har overbevist retten om, at de fire har været på stedet. 

- Man er jo ikke en morder, bare fordi man har været på gerningsstedet, har den yngste af de tiltalte sagt til et vidne. 

Efter skyldsspørgsmålet er afgjort, er både forsvarerne på hådt arbejde med at overbevise retten om, at de skyldige skal have så mild en straf som muligt, mens anklageren lægger sig i selen for, at de fire skal idømmes strenge straffe. 

Det forventes, at retten tager stilling til strafudmålingen på mandag i den kommende uge. 

Billeder fra gerningsstedet i januar 2017.
Billeder fra gerningsstedet i januar 2017.
Foto: Per Frank Paulsen
Billeder fra gerningsstedet i januar 2017.
Billeder fra gerningsstedet i januar 2017.
Foto: Per Frank Paulsen
Billeder fra gerningsstedet i januar 2017.
Billeder fra gerningsstedet i januar 2017.
Foto: Per Frank Paulsen