LIGE NU:

Fitness og indendørs sport lukker igen: - Hver eneste gang bliver vi sat tilbage

Nye restriktioner i hele landet betyder, at fitness og sport igen lukker ned i Nordjylland.

Det er næsten en måned siden at idræts- og fritidsaktiviteter i syv nordjyske kommuner fik lov at åbne op igen, efter at have været lukket i to uger.

Nu skal de så til at sætte håndvægtene og ketcherne på plads igen.

Den delvise nedlukning af Danmark, der nu rulles ud til hele landet betyder, at træningscentre, foreningsidræt og andre idrætsaktiviteter nu igen må lukkes ned.

- Det er ret irriterende, nu synes vi, at vi har taget vores tørn, siger indehaver af Crossfit Frederikshavn, Brian Høj.

På grund af restriktionerne i de 69 første kommuner, der var underlagt restriktioner, havde Crossfit Frederikshavn valgt at afvise alle, der henvendte sig til centeret for deres nuværende medlemmers sikkerhed og sundhed.

Henvendelser fra andre kommuner

Crossfitcenteret fik en håndfuld henvendelser hver eneste dag fra folk ude fra. Netop de henvendelser tror Brian Høj er en af grundene til, at restriktionerne nu rulles ud til hele landet.

- Dem fra berørte kommuner søger til ikke berørte, og jeg tror, at det er det, man er bange for. Så det er klart træls, at vi skal lukke ned, fordi andre ikke kan finde ud af det, siger Brian Høj.

Den nye nedlukning af sport og idræt i Nordjylland er den tredje siden coronakrisen ramte Danmark. Hver gang har Brian Høj været indforstået med, at man ikke skal udsætte nogen for en sundhedsrisiko, men nedlukningerne har også tæret på kræfterne.

- Det kræver kræfter at starte op igen. Hver gang skal man arbejde lidt hårdere og når måske ikke de visioner og ting vi gerne vil. Så hver eneste gang bliver vi sat tilbage, siger Brian Høj.

Betydeligt tab i omsætning

Crossfitcenteret har ifølge indehaveren flere stabile og gode medlemmer, der har hjulpet dem igennem de foregående nedlukninger og på trods af en omsætningsnedgang for 2020, så klarer de sig også igennem den her nedlukning.

- Der er ikke fordi, biksen lukker, siger Brian Høj.

Restriktionerne, som nu gælder for hele landet, træder i kraft onsdag klokken 16 og gælder frem til og med den 3. januar.