Foto: Michael Andersen

04:54

1 af 2

Fitnessbanden regerer i Sæbys træningscenter

"Fitnessbanden" i Sæby inviterer alle pensionister med til træning hver tirsdag og torsdag - og her er hverken KOL eller dårlige skuldre en undskyldning for at sidde stille.

Anita Vestergaard har lungefibrose og er nødt til at gå rundt med en iltflaske. Men det afholder hende ikke fra at hoppe på løbebåndet hver tirsdag og torsdag, når hun tager i Fitness4you i Sæby sammen med resten af Fitnessbanden.

- Jeg skal jo have motion. Det nemmeste for mig ville være at sætte mig hjem på sofaen og ikke lave noget, men det får jeg det ikke bedre af, siger hun.

Anita Vestergaard er dog ikke ene med sit handicap i motionscentret. Fitnessbanden inviterer alle pensionister med til træning, uanset om du har KOL, diabetes, dårlige skuldre eller ben. Og uanset, hvad du fejler, er der ingen undskyldning for at lave ingenting.

- Hvis der er nogen, der gør et eller andet forbudt som at sidde stille, så bliver det noteret. Og jeg har mange små notater i min bog, siger bandens leder, Søren Christensen. 

Historien om Fitnessbanden starter tilbage i marts 2016, hvor 12 personer fra Sæby blev henvist til et KOL-rehabiliteringsforløb i seks uger med motion og kostvejledning. Efter forløbet var slut, ville fire af medlemmerne imidlertid gerne fortsætte.

De fire personer er nu blevet til 20, og alle, der kunne have lyst, er velkommen til at trække i den skriggrønne hold t-shirt og deltage i fællesskabet. 

- Vi får trænet, og vi har det sjovt sammen. Jeg ser faktisk frem til tirsdag og torsdag. Da jeg startede her for to måneder siden, der kunne jeg gå fem minutter på løbebåndet med to pauser indimellem. Nu kan jeg gå ti minutter uden pause, og da jeg har KOL, synes jeg, det er flot, siger en af bandens medlemmer Jens Nielsen.

Lotte Christensen er sygeplejerske i Frederikshavn Kommune og stod for KOL-forløbet for de oprindelige medlemmer af Fitnessbanden. Hun er rigtig glad for, at banden har fortsat den sunde stil. 

- Jeg er så stolt af dem. Jeg plejer at sige til mine kolleger, at jeg har sådan et lille dreamteam, siger hun.

- I og med, at man er fysisk aktiv, så får man en stærk muskulatur, man får en bedre iltoptagelse og samtidig indgår man i nogle relationer her, som man kan se i deres humor, fortsætter Lotte Christensen.

I Fitness4you har banden ingen foreløbige planer om at stoppe deres aktiviteter. Og spørger man Anita Vestergaard er det direkte livsnødvendigt, at den fortsætter.

- Inden jeg startede her, havde det sådan, at det hele kunne være lige meget. Men at komme med herned har betydet, at jeg nu ser positivt på tingene. Hvis jeg var blevet derhjemme, havde jeg slet ikke været her længere, siger hun.

Indslaget om Fitnessbanden blev sendt mandag 11. september i livsstilsmagasinet Nordliv. Her kom vi også tæt på Læsøs nye turistchef, mødte manden bag det populære tøjmærke Klitmøller Collective og havde besøg af Liv Martine Hansen, som har vundet "Den Store Bagedyst" og er bidt af en gal kage. Du kan se mandagens udgave af Nordliv og alle de tidligere udsendelser her.