Fjersucces: Vendsyssel Elite Badminton klar til DM-semifinale

02:14

En glad Victor Svendsen. Video: Vendsyssel Elite Badminton.

Det blev til en klar sejr på 4-0 i kvartfinalen for Vendsyssel Elite Badminton. Unge Victor Svendsen imponerede og slog nykåret danmarksmester.

Fjerboldene fløj mandag aften Vendsyssel Elite Badmintons vej, da man i Arena Nord i Frederikshavn slog Aarhus AB i DM-kvartfinalen.

Der var en fed atmosfære i dag med mange mennesker. En fantastisk aften. Det er da lidt stort. For ti år siden var jeg i deres alder og heppede på de lokale helte.

Victor Svendsen, Vendsyssel Elite Badminton. 

Matchens tætteste affære stod den lokale Victor Svendsen for, da han mødte Anders Antonsen fra Aarhus, der i søndags kunne lade sig hylde som danmarksmester i herresingle for tredje år i træk.

Men på trods af en rolle som underdog, så ville den unge hjørringenser lege med.

Under hans kamp talte TV2 Nords reporter med formanden i VEB om Victor Svendsens udvikling.

- I sommeren 2018 rejste Victor(red. Svendsen) til København og fik muligheden for at komme ind og snuse til de bedste danske spillere. Han har dermed lagt nogle flere lag på i sit spil fx rent tålmodighedsmæssigt, og han er blevet taktisk bedre på den korte tid, så vi kommer til at høre meget mere til Victor(red. Svendsen) i fremtiden, forklarede formand for Vendsyssel Elite Badminton, Jan Jensen, til TV2 Nord.

Læs også Vendsyssel FF tabte forårspremieren

750 var mødt op for at heppe VEB i semifinalen for tredje år i træk, og de blev ikke skuffede.

Kirsty Gilmour fra Storbritanien besejrede først Trine Villadsen, der oprindeligt er fra Bindslev, med 21/14 og 21/16.

Herefter var det tid til gyseren mellem førnævnte Victor Svendsen og Anders Antonsen. 

Kampen endte med 23/21, 19/21 og 21/19 efter at Victor Svendsen i første sæt overlevede fire sætbolde.

Herefter var det mixdouble-tid hvor Cheryl Seinen og Robin Tabeling fra Holland besejrede deres engelske modstandere i tre sæt.

Efter en sikker sejr i damedouble på 21/15 og 21/11 til Clara Nistad og Yao Lei, kunne vendelboerne knytte næverne og give et kram til deres holdkammerater.

Dagens mand i skysovs sagde efter kampen. 

Læs også Overså vejarbejde: Bil rullede om på taget

- Der var en fed atmosfære i dag med mange mennesker. En fantastisk aften. Det er da lidt stort. For ti år siden var jeg i deres alder og heppede på de lokale helte, sagde Victor Svendsen mens hans skrev autografer til de mange fremmødte badmintonspirer.

I følge formanden for VEB så er der endnu mere at se frem til for den unge fjerkomet. 

- Fremtiden ser meget lys ud, hvis han kan holde sig skadesfri. Han er ikke så høj, så han skal måske slide lidt mere og have nogle maskerede slag, så han også er farlig fra bagbanen, men det har de sikkert styr på i København, fortæller Jan Jensen.

Hvem VEB skal møde i kvartfinalen er endnu usikkert, men kampen skal spilles tirsdag d. 19. marts.  

Forsiden lige nu