Danske spillere jubler over et af de mange mål mod Storbritannien. Foto: Hans-Christian Lauritzen

Floorball-triumf: Danmark klar til VM

Danmark slog Storbritannien med 17-0 på hjemmebane i Frederikshavn. Nordjyde scorede det afgørende mål.

Danmark har kvalificeret sig til verdensmesterskaberne i floorball efter en fantastisk kamp på hjemmebane i Frederikshavn. Danmark skulle vinde med mindst 17 mål over Storbritannien, hvis de skulle vinde deres pulje og dermed gå direkte til VM.

Danskere lagde ud med et hårdt pres og højt tempo, og i første periode kom de danske mål på samlebånd. Og der blev kampen igennem masser at juble over for de danske spillere. Det endte med en sejr på de krævede 17-0. Og det helt afgørende 17. mål blev sat ind af nordjyske Kasper Kajgaard fra Strandby. Det var hans blot anden scoring i landsholdstrøjen.

Uafgjort kostede

At der hovedet kom et krav om en sejr på 17 mål, skyldes Danmarks kamp fredag aften mod Estland. Estland og Danmark kæmpede begge om kvalifikationspuljens førsteplads og en direkte billet til verdensmesterskaberne i floorball, der bliver afholdt i Finland til december.

I kampen mod Estland førte Danmark indtil seks sekunder før tid, hvor Estland udlignede. Dermed blev målscoren afgørende. Her trak Danmark så det længste strå, da de lammetævede puljens bundprop, Storbritannien, med de krævede 17 mål.

Se indslag med den 21-årige landsholdsspiller Kasper Kajgaard fra Strandby:

02:17 Luk video