02:00

Danish Crown i Sæby skal de kommende måneder have 15 flygtninge i prøvepraktik på deres slagteri. Målet er, at flygtningene skal integreres bedre og have fast arbejde.

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

1 af 2

Flygtninge skal i jobtræning på nordjysk slagteri

15 flygtninge skal fra uge fire starte i jobtræning på Danish Crowns slagteri i Sæby.

Mandag morgen er 20 flygtninge på rundvisning og til informationsmøde på Danish Crown i Sæby.

Det sker, fordi slagteriet i samarbejde med Frederikshavn Kommune, starter et 13 uger langt praktikforløb hvor 15 af de 20 flygtninge skal arbejde på slagteriet og samtidig lære det danske sprog.

- Vi forventer at få brug for nye folk hen over foråret, så derfor har vi en åbenlys interesse i at gå ind i det her projekt. Samtidig kan vi tage et socialt ansvar og forhåbentlig hjælpe til med at integrere flygtningene i det danske samfund, så de hurtigst muligt får muligheden for at forsørge sig selv, siger fabrikschef Leif Brøndum Nielsen, Danish Crown.

De 15 personer som Jobcenteret og Danish Crown i samarbejde udvælger til projektet skal efter et kort hygiejnekursus ved EUC Nord starte i praktikken allerede mandag i næste uge.

Danish Crown har siden oktober sidste år kørt et lignende projekt i Blans ved Sønderborg og her er tre syriske flygtningen netop blevet fastansat, og er altså 100 procent selvforsørgende.

Om historien ender lige så lykkeligt i Sæby er endnu for tidligt at sige, men man forventer i Blans at skulle ansatte flere af de tidligere praktikanter i en periode over sommeren.