Forælder på omstridt skole: Jeg ser tiden an i en måned

Foto: Robert Bedsted

Hvis tingene ikke er blevet forbedret på Ravnshøj skole, så vil en forælder lade sine to børn skifte skole.

Tingene på Ravnshøj skole skal være forbedret i løbet af en måned, hvis ikke Tina Dahl skal flytte sine to sønner fra skolen. Sådan lyder meldingen efter børne- og ungeudvalget besluttede at give fuld opbakning til ledelsen på skolen.

Det sker efter, der har været sammenstød mellem eleverne i verdensklasserne, hvori asylansøgerne går, og børnene i de almindelige klasser. Det fik Christine Lykke Eriksen til at kalde til ekstraordinært møde, hvor de blev enige om, at lade skolens ledelse løse problemet.

- Jeg håber, at de her forældre har tillid til, at vi ikke lader det her stå til, sagde Christine Lykke Eriksen, der er formand for børn- og ungeudvalget i Frederikshavn kommune, efter et ekstra ordinært møde.

Udvalgsformanden peger på, at problemet er kommet efter, at der er kommet rigtig mange børn i kommunens verdensklasser. På Ravnshøj skole er der 60 asylansøgere, der går på skolen, mens der er 300 etnisk danske elever.

Derfor er det tidligere besluttet, at verdensklasserne bliver nu spredt ud på andre skoler fra næste skoleår.

Tina Dahl, der har to sønner på Ravnshøj skole, håber dog på, at tingene på skolen bliver forbedret. Men hun kan ikke vente til næste år. Ifølge hende, har hendes drenge været påvirket af situationen på skolen siden skolestart i august.

- Det er alt for lang tid at vente, hvis ikke det bliver forbedret. Hvis det fortsætter, så er jeg nødt til at flytte mine børn til en anden skole, siger Tina Dahl.

Tina Dahl vil se tiden an i løbet af måneden. 

Forsiden lige nu