Krigsskibet Absalon er blevet forsinket i sin afgang fra Frederikshavn mod Libyen på grund af kanonproblemer. Foto: René Ryom

Forsinket: Kanonproblemer udskyder Absalon-afgang

Tekniske problemer med den ene kanon på krigsskibet Absalon udsætter nu afgangen til klokken 16.30.

Efter den oprindelige plan skulle den grå mastodont, krigsskibet Absalon, være sejlet fra Frederikshavn klokken 11 onsdag formiddag. Men tekniske problemer med den ene kanon på skibet udskyder nu sejladsen og rejsen mod Libyen, fortæller TV2 Nords udsendte på stedet, René Ryom.

Tidligst klokken 16.30 ser det ud til at være muligt for Absalon at forlade havnen, men afhængigt af problemets kompleksitet kan det måske trække yderligere ud.

I forvejen er der på Christiansborg politisk uenighed om, hvorvidt Ansalon skal til Libyen for at bidrage til bortskaffelse af kemiske våben. Først på fredag træffes den endelige afgørelse, men det skulle altså ikke forhindre Absalon i at stævne ud allerede i dag.

På havnen i Frederikshavn arbejder Søværnet netop nu på at løse afgangsproblemet ved at bytte den defekte kanon på Absalon ud med kanonen på skibet Esbern Snarre. En kran bruges til at fjerne den, der er i stykker, og montere den fra Esbern Snarre.