LIGE NU:

Fra kontanthjælpsmodtager til fuldtidsjob: Det er dejligt at møde på arbejde

I Frederikshavn skal såkaldte småjob flytte kontanthjælpsmodtagere til fuldtidsjob.

For et år siden havde John Tittussen ikke meget at stå op til. I mange år har han været arbejdsløs efter en dårlig start på arbejdslivet med nederlag og ingen uddannelse efter 9. klasse. Derfor havde han også bange anelser, da han blev kaldt ind på kontoret efter en periode i arbejdsprøvning i et såkaldt småjob i montageafdelingen på Dybvad Stålindustri.

- Jeg troede, det var noget alvorligt, siger John Tittussen.

Men der var intet at frygte. Dybvad Stålindustri tilbød ham en ansættelse på almindelige vilkår, efter han i tre måneder flere gange havde fået sat det ugentlige timetal op.

- Jeg blev så overrasket, og jeg blev stolt bagefter. Det er dejligt at møde på arbejde, siger John Titussen.

Dybvad Stålindustri har haft flere som John Tittussen i arbejde, og de fleste gange har oplevelserne været positive.

- Vi kan godt som virksomhed stille os til rådighed, og det gør vi gerne, for der skal være plads til alle, siger Peter Andersen, der er produktionschef ved Dybvad Stålindustri.

Småjob kan ifølge Jobcenter Frederikshavn være vejen ind på arbejdsmarkedet for kontanthjælpsmodtagere, som længe har været arbejdsløse.  Det er i første omgang job af kortere varighed, der egner sig til ufaglærte.

- Småjobbene kan bygge bro fra de få timer i virksomheden til det ordinære job, der gør borgerne selvforsørgende, siger jobkonsulent ved Frederikshavn Kommune, Jørgen Ole Christensen.