LIGE NU:

Frederikshavn først med ny misbrugsbehandling

Unge misbrugere får 200 kroner, hver anden gang, de møder ind til behandling. Og det nye projekt virker.

Frederikshavn Kommune kan med rette kalde sig first-mover i et nyt projekt, kaldet MOVER, som Socialstyrelsen har igangsat for at få unge ud af deres misbrug.

Projektet er målrettet unge i alderen 15-25 år - og de får simpelthen en kontant afregning for at deltage, og metoden virker.

Metoden bygger på et samtaleforløb, hvor den unge bliver indkaldt til 12 egentlige behandlingssamtaler og en opfølgende behandling over 6 måneder. I fagsproget drejer det sig om ”kognitiv adfærdsterapi” og ”Den motiverende samtale”.

Som noget nyt får den unge, som deltager i forløbet et gavekort på 200 kroner ved hver anden samtale, og den unge får en sms, der minder om næste aftale. Det er Socialstyrelsen, der betaler for uddannelsen af de misbrugskonsulenter, som skal arbejde med MOVE. Og kommunen betaler selv gavekortene.

Ifølge afdelingsleder ved Frederikshavn Kommune, Karsten Kamstrup har metoden vist sig at virke bedre end andre programmer rettet mod de unge, og derfor er Frederikshavn, som den første kommune i Nordjylland klar til at prøve metoden.

Se interview med Karsten Kamstrup, Afdelingsleder for Center for Handicap og Psykiatri, Frederikshavn Kommune her.