Seneste nyt:

Frederikshavn har fået sin egen kage: - Jeg er superglad, siger vinderen

Frederikshavn vil have sin egen kage, og derfor var fem dommere inviteret til konkurrence på Museet Sognefogedgården, hvor flere lokale også fik mulighed for at bedømme kagerne.

Der var både blomster og en røremaskine til personen, der kunne bage den bedste Frederikshavnerkage.

Vinderen af konkurrencen blev Vivi Frandsen, der til dagligt er maler. Selvom hun ikke havde de store forventninger inden konkurrencen, løb hun alligevel med titlen. Hendes mesterværk, en miniaturekage af et Frederikshavns vartegn Krudttårnet, gik nemlig rent ind hos de fremmødte, og det vakte glæde hos den dygtige fritidsbager.

- Jeg er superglad, sagde Vivi Frandsen efter konkurrencen.

Se vinderkagen, som har fået navnet 'Frederikshavner Krudten' samt de øvrige kager fra konkurrencen:

Gentager succes

Konkurrencen fandt sted på Museet Sognefogedgården i Frederikshavn, hvor fem amatørbagere gav deres bud på, hvordan en ægte frederikshavnerkage bør være. Sidste år afholdt museet også en kagekonkurrence.

- Der findes drømmekagen fra Brovst, og der er en københavnerstang, så vi tænkte, at vi skal have en kage fra Frederikshavn, lød det fra Anette Jørgensen, der er formand for Sognefogedgårdens Venner, inden konkurrencen.

Se alle deltagerne med deres kage:

Lokale bedømmere

De første 50 gæster kunne både smage på herlighederne og få indflydelse på, hvilken kage der skulle ende med at blive frederikshavnerkagen.

- Jeg kunne godt lide den der idé med Krudttårnet, dén, synes jeg, var så rammende for Frederikshavn, sagde Birthe Christensen, som er fra Frederikshavn.

Borgmesteren var ligesom sidste år mødt op for at smage på de søde sager.

Der blev smagt og vurderet i løbet af to timer på Sognefogedgården i Frederikshavn.
Der blev smagt og vurderet i løbet af to timer på Sognefogedgården i Frederikshavn.
Foto: Nicolai Nør Pedersen / TV2 Nord

- Vi kan jo rigtig godt lide, at der er noget, der er vores, og når folk genkender den, kommer de til at tænke på Frederikshavn, så derfor vil vi gerne have en frederikshavnerkage, sagde hun.

Dan Kobberup, som er handelschef i Frederikshavn, var også en del af dommerpanelet, der bestod af fem.

- En ægte frederikshavnerkage skal være en, der ser godt ud. Den skal også smage godt, og så synes jeg, der er mange kreative her, som også kigger lidt på byens DNA, sagde han.

Og netop dét at få byens DNA med i kagen var en af årsagerne til, at Vivi Frandsen fik flest stemmer. Trods sejren har hun ikke planer om at skifte erhverv og blive konditor.

- Det er ikke sjovt at lave det på fuld tid, for så bliver det ens arbejde – det er fritid.