LIGE NU:

Frederikshavn Kommune aflyser alle arrangementer

Kommunens høje smittetryk får nu borgmester Birgit S. Hansen til at aflyse alle kommunale arrangementer resten af året.

Frederikshavn Kommune er efter de seneste smittetal den tredje hårdest ramte kommune i Jylland - med et smittetal på 82. Det tager kommunen nu konsekvensen af.

Alle arrangementer i resten af 2020 bliver aflyst - og man planlægger indtil videre heller ikke nye arrangementer. Det blev besluttet på et krisestabsmøde tirsdag eftermiddag.

Det skriver Kanal Frederikshavn.

- Det kalder på handling, når vores smittetal er oppe på 82, og vi kan ikke blive ved med at hoppe fra tue til tue fra uge til uge. Derfor aflyser vi alle kommunale arrangementer til og med 31. december 2020, oplyser borgmester Birgit S. Hansen (S).

Det er blandt andet alle arrangementer på kommunens biblioteker, der nu aflyses - inklusiv arrangementer naturvejlederne står for.

quote Det kalder på handling, når vores smittetal er oppe på 82, og vi kan ikke blive ved med at hoppe fra tue til tue fra uge til uge. Derfor aflyser vi alle kommunale arrangementer til og med 31. december 2020.

Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune (S)

Styrelsen for Patientsikkerhed har svært ved at finde ud af, hvordan smitten i Frederikshavn Kommune spreder sig, da den umiddelbart er bredt fordelt såvel aldersmæssigt som geografisk.

- Derfor spørger styrelsen os, om vi kan gøre mere, og her vælger kommunen nu at gå foran med aflysningen af alle vores arrangementer, forklarer Birgit S. Hansen til Kanal Frederikshavn.

Borgmesteren ønsker ikke at afgøre, hvorvidt andre planlagte arrangementer også bør aflyses. Her opfordrer hun til, man tænker sig om.

- Vi skal alle tænke os godt om. Kan jeg gøre noget i mine cirkler? Det spørgsmål må vi allesammen godt stille os selv. Vi har brug for, at alle overvejer, hvad der eventuelt kan udsættes, siger Birgit S. Hansen.