Ny mobilapp gør det nemmere for gæstesejlere at komme til Frederikshavn Marina.

Frederikshavn Marina får sin egen app

Ny mobilapp gør det muligt for gæstesejlere at bestille og betale for en havneplads i Frederikshavn Marina direkte fra mobilen.

Frederikhavn Marina er blandt de første i hele Europa, der gør det muligt for sejlerne at lade kreditkortet og kontanterne blive derhjemme. 

Det kan lade sig gøre, fordi havnen via en app gør det muligt for sejlere at betale havnepenge og bestille havneplads direkte fra mobilen på deres eget sprog.

-  Vi har besøgende sejlere fra de nordiske lande, Tyskland, Holland og de baltiske lande - ja, sågar helt fra USA. Så app'en gør betalingen og eventuel booking af en havneplads langt enklere, når gæsterne kan få  information på deres eget eller et internationalt sprog, siger Jan Lauridsen, der er bestyrelsesmedlem og sekretær i Frederikshavn Marina.

Ud over betaling kan sejlerne også reservere en havneplads til en kommende sejltur. Booking i Fredrikshavn Marina er sat op i samarbejde med MarinaBooking , der udbydes af FLID, Foreningen af Lystbådehavne i Danmark. Havnens fastlæggere kan desuden melde, at de er taget eller tager på tur, og pladsen derfor står ledig og kan lejes ud til en gæstesejler.