Foto: Francisco Leong / Scanpix

Frederikshavner tager stor golftitel i Portugal

Lucas Bjerregaard tager sin første individuelle titel på European Tour og en præmiesum på 2,5 millioner kroner med en sejr i Portugal.

Den frederikhavnske golfspiller Lucas Bjerregaard tog søndag sin første individuelle titel på European Tour med en sejr i Portugal Masters. Oveni titlen følger en præmiecheck på små 2,5 millioner kroner.

Den 26-årige nordjyde sikrede sig allerede førstepladsen lørdag og holdt sig på toppen i søndagens afsluttende runde.

- Lucas har i mange år vist potentiale til noget stort og har flere gange ført en europatour-turnering inden sidste runde. Der skal som regel både godt spil og en smule held til at holde konkurrenterne fra fadet, men i dag var hans spil så solidt, at der ikke var nogen, der kom i nærheden af at true ham, siger sportschef Claus Mølholm, Dansk Golf Union.

Lucas Bjerregaard skulle primært holde sydafrikaneren George Coetzee og engelske Graeme Storm bag sig i søndagens finale.

Sejren kommer efter en sæson, der efter Bjerregaards standard har været skuffende, og hvor han mod slutningen af året har måttet kæmpe for at holde sig højt nok oppe på europatourens rangliste til overhovedet at have fuld spilleret i 2018.

Lucas Bjerregaard er nu sikker på at være en del af European Tour-feltet i 2018.

- Nu er spilleretten til de kommende sæsoner på European Tour sikret, og Lucas har fået “hul på bylden” med hensyn til at lukke en turnering. Jeg tror ikke, at det er sidste gang, vi ser ham i toppen af en stor golfturnerin. De mange verdensrangliste-point betyder, at han er meget tæt på at sikre sig adgang til de helt store turneringer på verdensplan, siger Claus Mølholm.

Det er 35. gang, at en turnering på Europas fornemmeste Tour ender med en dansk sejr.