00:15

Det er stadig ikke afgort, hvad der skal være på området. Derfor skal Frederikshavns Økonomiudvalg på sit næste møde diskutere, om racerbanen kan reddes

Motorsportsfestival på Ørnedalen i Sæby. Foto: Kresten Mosbæk Gravesen

1 af 2

Fremtiden er uvis: Sæbys traditionsrige Ørnedalsbane til debat

Hvad skal der ske med Ørnedalsbanen i fremtiden? Det spørgsmål skal onsdag drøftes af politikerne i Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune.

Den 31. december 2020 er det slut med ræs på Ørnedalsbanen i Sæby. Frederikshavn-Sæby Auto Sport, som stammer helt tilbage fra 1955, blev i 2016 opsagt som lejer af Ørnedalsbanen af banens ejer.

Dengang lød argumentet for ikke at forny lejekontrakten, at der på sigt var nye planer for området. Men præcis hvilke planer det drejer sig om, vides endnu ikke.

Derfor tager Økonomiudvalget onsdag Ørnedalsbanen og hele problematikken op til drøftelse på udvalgsmødet. Det er Venstre i Frederikshavn Kommune, der blandt andet ønsker at få svar på, hvad kommunen har gjort i sagen om Ørnedalsbanen.

Den 60 år gamle motorsportsklub Frederikshavn-Sæby Auto Sport har nu kun knap to år til at finde et nyt sted at køre sine løb - og det er ikke nogen let opgave. 

Læs også Ørnedalsbanen lukker og tvinger motorklubben ud

- Nu må vi se, hvad vi gør. Det er selvfølgelig træls, for banen er en del af byens historie. Vi ønsker at blive i området, så nu må vi se, sagde Jonas Kristensen, formand ved Frederikshavn-Sæby Auto Sport, til TV2 Nord i 2016.

Frederikshavn Kommune ønsker også i fremtiden at have en racerbane, og derfor skal det nu på Økonomiudvalgets møde diskuteres, om kommunen kan redde Ørnedalsbanen, fremgår det af dagsordenen.

Kommunaldirektør i Frederikshavn Kommune, Mikael Jentsch, kommer med en redegørelse af de handlemuligheder og beslutningskompetencer, kommunen har i forhold til Ørnedalsbanen.