LIGE NU:

Gæstesejlere på gratis visit: Lystbådehavne forsøger at hjælpe hinanden igennem coronakrisen

Coronakrisen har været hård ved lystbådehavnene, som savner alle deres udenlandske sejlere. Lystbådehavnene i Frederikshavn Kommune forsøger med et nyt initiativ at hjælpe hinanden igennem krisen.

Det har været et hårdt slag for de nordjyske lystbådehavne, at grænserne er lukkede og at udenlandske sejlere derfor ikke kan komme til Danmark. Lystbådehavnene i Frederikshavn Kommune er nu gået sammen om et nyt initiativ, der skal gøre det mere attraktiv for danske sejlere at besøge de forskellige havne.

Lystbådehavnene gør det gratis for sejlere at gæste hinandens havne, skriver havnene i en pressemeddelelse. Initiativet er blandt andet sat i søen for at holde hånden under de lokale forretninger og restauranter, som også mærker konsekvenserne af coronasituationen, fordi der er langt færre gæstesejlere i havnene.

- Vi er naturligvis også påvirket af coronasituationen. Grænserne er fortsat lukkede, så det er svært at svare på, hvornår vi får sejlere på besøg fra udlandet – og samtidig ved vi ikke, hvor mange danske sejlere, der tager på længere ture. Derfor har vi indgået den her nye aftale, som vi håber, mange vil benytte sig af – og jo flere sejlere, der tager rundt mellem vores havne, des større afsmittende effekt, håber vi, det får på omsætningen hos de lokale erhvervsdrivende, siger Birger Isaksen, havnekoordinator for de kommunale lystbådehavne.

Kan besøge havne i en uge

Den nye ordning gælder i første omgang frem til 30. juni for alle lystbådehavne i Frederikshavn Kommune fra Voerså til Skagen. Sejlere, der vil benytte ordningen, skal have udleveret et frihavnsmærket, og det kan man få i den havn, man er tilknyttet.

Disse havne er med i ordningen:

Havnene kan besøges i op til en uge af gangen, hvorefter der skal gå fire dage, før man igen kan komme på besøg.

- Vi håber, den nye, midlertidige frihavnsordning vil medvirke til at give de lokale virksomheder en håndsrækning her i en vanskelig tid, hvor vi mangler gæster og omsætning. Det er et lokalt initiativ, som forhåbentligt vil skabe lokal aktivitet, når bådene flytter sig mellem havnene. Ikke mindst er her tale om et godt samarbejde, hvor kommunale, foreningsdrevne og private havne går sammen om at skabe mere aktivitet i lokalområderne, siger Karsten Thomsen (S), der er formand for Teknisk Udvalg i Frederikshavn Kommune.

Ordningen kører som nævnt indtil videre frem til den 30. juni 2020 og evalueres løbende. Juli er højsæson og tæller derfor ikke med, men under den løbende evaluering vil havnene vurdere, om aftalen skal fortsætte efter juli.

De nordjyske lystbådehavne mangler gæstesejlere. Siden grænserne blev lukket, er de norske og svenske lystsejlere blevet hjemme - og det kan mærkes i de havne, hvor de plejer at lægge til. Se indslag fra 25. maj 2020.
gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

090521 VO Men in black demo TIL WEB Still

play Men In Black protesterede i Aalborg: En person anholdt

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Casper Steinfath_Kattegat_Start Web Credits Jakob Gjerluff Ager (8)

Vil krydse Kattegat med padletag: Casper fra Klitmøller på jomfrutur

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

090521 VO Men in black demo TIL WEB Still

play Men In Black protesterede i Aalborg: En person anholdt

Til forsiden

Til forsiden