Gang i gaden: Gågaden skal være samlingssted

01:43

Der skal være liv, fælleskaber og aktiviteter i midtbyen. Det er visionen i Frederikshavn, hvor planerne er store for en ny gågade.

Mandag blev den sidste julepynt i gågaden i Frederikshavn pillet ned, og om kort tid begynder et omfattende gravearbejde i gågaden. Kloakkerne skal udskiftes. Samtidig bliver gågaden renoveret og får et nyt udtryk.

Der skal laves to nye samlingspunkter.

- Vi skal skabe noget liv i vores midtby. Liv skaber liv, og liv skaber også handel. Vi skal ud og skabe nogle oplevelser, som du ikke kan få hjemme i sofaen, siger Frederikshavns handelschef, Dan Kobberup.

Læs også Nyt initiativ fra regeringen skal skabe mere liv i mindre byer

Gågade klar til julehandlen

Den nye gågade skal stå klar til julehandlen, og hvis butikkerne skal klare sig i kampen mod nethandlen, så er gode tilbud ikke nok.

- Det er nødvendigt at skabe oplevelser for de kunder, som er i byen. De vil gerne shoppe, de vil underholdes og de vil spise. Det får de i Frederikshavn, siger Dan Kobberup.

Erhvervsminister Simon Kollerup offentliggjorde mandag en plan for, hvordan bymiljøerne i de danske handelsbyer skal udvikles. Det skal sikre liv i bymiljøerne, og ministeren ønsker falder godt i tråd med planerne i Frederikshavn.

Her er det gennemgående tema i den ny gågade, som byrådet vedtog sidste år, at man vil invitere folk på oplevelser og aktiviteter, når de er i gågaden.

- Det her skal give os muligheder for at lave nogle oplevelser. VI får en scene som er klar til plug and play til både lokale talenter. Det kan være standup eller danseforeningen, som vil ned og vise, hvad de kan. Det bliver et samlingssted, siger Dan Kobberup.

Forsiden lige nu