Foto: EDC/Ole Bo

Glistrups hus i Skagen er til salg

For lidt under en million kroner er den tidligere politiker og advokat Mogens Glistrups nu 45 år gamle fritidshus sat til salg.

Et hus syd for Skagen er nu sat til salg. Det er et fritidshus tilhørende den afdøde politiker og advokat Mogens Glistrup. 

Det nordjyske sommerhus er bygget tilbage i 1971 - samme år som han blev kendt for at sammenligne skattesnydere med jernbanesabotørerne under den tyske besættelse. 

Nu, 45 år senere, kan man ifølge Boliga.dk, så købe huset for lige under en million kroner. Det 70 kvadratmeter store sommerhus har en stue med brændeovn, tre soveværelser og mægleren beskriver det som "den ”rigtige” sommerhusstemning".

Glistrups gamle hus ligger på en stor naturgrund i Bunken Klitplantage i nærheden af strand. På grunden er der også en hestefold, så den er særligt egnet til de der ønsker at have hesten med på ferie. 

Mogens Glistrup stiftede Fremskridtspartiet i 1972, og året efter blev partiet valgt ind i Folketinget ved "Jordskredsvalget". Mogens Glistrup blev dømt for skattesvig i 1983, mens han efter afsoning blev genvalgt.

I 1990 blev han ekskluderet fra Fremskridtspartiet, hvorefter han stiftede Trivselspartiet, som aldrig kom i Folketinget. Mogens Glistrup døde i 2008.