LIGE NU:

Havmøllepark i Frederikshavn bliver nedjusteret

Energiselskabet European Energy har valgt at nedjustere havmølleparken ud for Frederikshavn, så der ikke længere skal være vindmøller på 300 meter.

Borgere i Frederikshavn kan ånde en lille smule op. Udsigten til at der skulle komme seks kystnære vindmøller på 300 meter fik mange borgere op af stolen i Frederikshavn. Den plan er nu ændret.

Energiselskabet European Energy har nemlig valgt at reducere antallet af møller ved den forslåede Frederikshavn Havmøllepark.

Det betyder, at parken går fra seks til fem møller og at afstanden til Hirsholm øges med cirka en kilometer.

Derudover reduceres højden fra maksimalt 300 meter på alle møller - til to nordlige møller med 200 meter i maksimal højde og tre sydlige møller med maksimal højde på 265 meter.

- Vi har haft en dialog med flere store møllefabrikanter for at se, hvordan vi kunne få deres behov til at harmonere med, hvad vi har hørt fra borgerne i Frederikshavn gennem de seneste uger. Vi mener det her en god løsning for alle parter, siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør i European Energy.

Borgerne i Frederikshavn kan se frem til lidt færre og mindre havvindmøller, end de ellers havde frygtet. Efter massiv kritik, har Energiselskabet European Energy nemlig valgt at nedjustere planerne om en havmøllepark. Oprindeligt gik planerne på, at der skulle opsættes seks havvindmøller på hver 300 meter ud for Frederikshavns kyst. Nu er planerne nedjusteret til fem lavere møller, som samtidig bliver flyttet en kilometer længere væk fra kysten