LIGE NU:

Hørby Varmeværk lukket ned efter brand i filter

Værkets 200 forbrugere kommer ikke til at mangle varme, da forsyningen er sikret fra varmeværket i Østervrå.

En brand i et filter på Hørby Varmeværk i dag over middag betyder, at varmeværket kommer til at ligge stille i noget tid. Hvor længe tør værkets formand, Jens Arne Jensen, ikke give noget bud på.

- Det er et leje i et røgrensefilter, der er brændt sammen, og det har udviklet så meget varme, at der er gået ild i filteret, forklarer Jens Arne Jensen.

Han kan dog berolige værkets godt 200 forbrugere med, at selv om værket nu er lukket ned i et stykke tid, vil der stadig være varme i radiatorerne ude i det små hjem.

- Vi har koblet systemet om, så vi nu får varmen leveret fra varmeværket i Østervrå, så branden kommer ikke til at få nogen konsekvenser for vores forbrugere, siger Jens Arne Jensen.

Lørdag eftermiddag kunne indsatsleder Jørgen W. Pedersen fra Beredskab Nordjylland i Frederikshavn fortælle, at brandfolk fra Nordjyllands Beredskab i Sæby var på stedet for at bekæmpe branden i røgrenseanlægget.

- Vi er her for at sikre, at ilden ikke breder sig. Og på grund af det mekaniske nedbrud er der voldsomt varmt inde i filteret, men vi forsøger at kontrollere, at branden bliver derinde, siger Jørgen W. Pedersen.